Covide na cebit in zee met partners

Softwarehuis legt zich helemaal toe op kennis als corebusiness

BARNEVELD, 20050329 -- Vóór CeBIT was Covide één van de vele softwarebedrijven, die publiceerde over de mogelijkheden van Voice over IP. Tijdens de beurs bleek het kleine Barneveldse softwarebedrijf één van de weinigen met een werkende en geïntegreerde oplossing.



CeBIT was dit jaar voor veel bedrijven een graadmeter betreffende het al of niet aantrekken van de ICT-markt. De meest in het oog springende zaken waren echter de aandacht voor CRM, veiligheid en VoIP.
De eindelijk tot stand gekomen doorbraak van CRM is natuurlijk geen wonder, want in een tijd dat het keihard knokken is voor klanten, is goed relatiebeheer van groot belang.
De onstuitbaar lijkende opmars van VoIP heeft vooral te maken met de combinatie tussen technische vorderingen en de mogelijkheid van enorme kostenbesparingen. Op de beurs presenteerden zich naast Covide een scala van bedrijven die met diverse oplossingen een plek op de markt denken te kunnen innemen.
Met haar webbased groupwareproduct dat is geïntegreerd met een volwaardige telefooncentrale biedt Covide een combinatie, die aan alle kanten bekijks trok. ICT-leveranciers uit diverse Europese en Zuid-Amerikaanse landen meldden zich geïnteresseerd om als partner de oplossing in de eigen regio te vermarkten. Meerdere Nederlandse providers meldden zich, omdat de combinatie van Groupware, CRM en VoIP door hen wordt gezien als een welkome aanvulling op de eigen diensten. Belangrijk daarbij bleek de keuze van Covide om de eigen software met de broncode gratis ter beschikking te stellen. Overigens zijn ook de geïntegreerde oplossingen uit de OpenSource en Linuxwereld afkomstig.
Van de tijdens de beurs gelegde contacten zijn er inmiddels enkele omgezet in een partnerschap. Meest in het oog springend is het officiële partnerschap met T-Mobile. Gebaseerd op het feit, dat CovideGroupware ook al over een interface beschikt, waarmee via een MDA realtime de actuele agenda- en adresgegevens kunnen worden ingezien en gewijzigd. Maar ook met het Duitse CoXorange en het Chileense Ademn zijn de gesprekken voor een groot deel afgerond. Zo zijn de eerste trainingen aan deze nieuwe partners in april reeds geagendeerd.