2e persbericht van dinsdag 29 maart 2005

Eindhoven 29-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met nepwapen in woning aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.00 uur in zijn woning in Stratum een man van 33 jaar uit Eindhoven aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Bij zoeking in het pand vond de politie een neprevolver. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Aanvulling persbericht aanhoudingen Van Abbemuseum

De politie overweegt om de kosten die zijn gemaakt voor de politie-inzet tijdens de actie rondom het Van Abbemuseum (zie 2e persbericht van zondag 27 maart 2005 en 1e persbericht van vandaag) te verhalen op de twee verdachten die maandagmiddag zijn aangehouden.

Helmond: Dodelijk verkeersongeval

Dinsdagmorgen rond 8.00 uur is bij een aanrijding op de Lagedijk in Helmond een 23-jarige man uit Aarle Rixtel om het leven gekomen. Een 53-jarige automobilist uit Mierlo sloeg bij een bedrijf in die straat links af. Het slachtoffer kwam met zijn motor uit tegengestelde richting en botste tegen de auto van de Mierlonaar. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie is met een onderzoek gestart naar de juiste toedracht. Eventuele getuigen die nog niet door de politie zijn gehoord worden verzocht contact op te nemen met de politie van Helmond.

Helmond: Verkeersongeval

Dinsdagmiddag rond 12.30 uur heeft een 58-jarige man uit Huissen een verkeersongeval veroorzaakt op de kruising Rochadeweg en Wolfsputterbaan. De man reed op de kruising met zijn bestelbus door rood. Een vrachtauto bestuurd door een 54-jarige man uit Oss kwam van de Rochadeweg en reed linksaf de Wolfsputterbaan op. De twee kwamen met elkaar in botsing en de 58-jarige bestuurder van de bestelbus raakte bekneld in het wrak. Hij is daaruit door de brandweer bevrijd. Het slachtoffer is daarna met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Helmond: Kunstgebit meegenomen bij inbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Jan Stevensstraat. Uit de woning werden een kunstgebit en ongeveer 400 euro gestolen. Het is niet bekend hoe de dader is binnen gekomen.

Asten: Verkeersongeval

Een man van 18 uit Neerkant is dinsdagmorgen rond 7.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Meijelseweg. Hij reed met zijn bromfiets een landbouwvoertuig voorbij. Op dat moment kwam uit tegengestelde richting een auto bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Heusden. De twee voertuigen botsten frontaal op elkaar. De man is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Liessel: Verkeersongeval

Dinsdagmorgen om 9.30 uur is een 34-jarige man uit Grefrath (d) gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat. Het slachtoffer was met de motor en haalde een auto met aanhanger in op het moment dat deze op de kruising links af de Mgr. Berkvensstraat in wilde slaan. De auto werd bestuurd door een 45-jarige man uit Liessel. De motorrijder kwam onder de aanhanger terecht. Hij is met een buiktrauma naar een ziekenhuis gebracht.