Politie Zeeland


---

W-1735-2005 Auto vernield
In Vlissingen, op de Batenburg, is tussen zaterdag 26 maart 14.00 uur en vamorgen 08.00 uur, een personenauto vernield.
In de lak van de auto zijn diepe krassen gezet met een scherp voorwerp. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Z-1736-2005 "dongle" weggenomen
Bij een bedrijf in Hulst aan de Industrieweg is tussen zaterdag 17.00 uur en zondag 12.00 uur een zogenaamde "dongle" weggenomen.
Een dongle is een soort tussenstukje dat je kunt gebruiken tussen een computer en een tekenprogramma. De waarde hiervan bedraagt enkele duizenden euro's. Hoe de diefstal heeft plaatsgevonden is niet bekend.

Z-1737-2005 Zeecontainers opengebroken
In Walsoorden, op het Haventerrein, zijn twee zeecontainers opengebroken vannacht.
In de containers liggen gereedschappen, op het eerste gezicht wordt er niets vermist.

W-1738-2005 Diefstal uit auto
In de Kasteelstraat in Vlissingen is tussen 28 maart 18.00 uur en vanmorgen 10.30 uur een auto opengebroken.
Uit de auto zijn waardepapieren weggenomen en bankpassen waarvan eentje met een pincode erbij. Ook werd een navigatiesysteem weggehaald.

W-1739-2005 Verkeersongeval Koudekerke
Vanmiddag rond 12.40 uur heeft in Koudekerke, op de Badhuisstraat, heeft een verkeersongeval plaatsgevonden.
Een 23-jarige automobilist uit Essen (D) reed achteruit van een parkeerplek af. Hierbij zag hij een 63-jarige vrouw uit Middelburg over het hoofd. Zij reed achter de 23-jarige. Er ontstond een aanrijding waarbij beide voertuigen licht beschadigden.

O-1740-2005 Auto gestolen Bruinisse
Afgelopen nacht is een grijze Mercedes ML 270 weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de Hageweg in Bruinisse.
De parkeerplaats was afgesloten middels een slagboom, maar mogelijk zijn de dieven via een juist aangeplante groenstrook weggereden met de auto. Het kenteken van de auto is een Duits, nl. AC-MM 1167.

O-1741-2005 Ongeluk in Goes
In de Van De Spiegelstraat in Goes heeft vanmiddag rond 13.42 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een personenauto.
De bestuurder van de personenauto, een 27-jarige Goesenaar, liet, bij het linksaf slaan, een 16-jarige bromfietsster uit de gemeente Reimerswaal niet voorgaan. Zij kwam de automobilist tegemoet. De auto had geen schade, de scooter is beschadigd aan het stuur en de voetsteunen.
Ook op het Tiendenplein in Goes vond een verkeerongeval plaats. Omstreeks 14.30 uur zag een 71-jarige Goese automobilist te laat dat zijn voorganger, een 51-jarige Duitse automobilist, moest remmen. Hierdoor botste hij tegen de Duitse auto aan. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.