3 e persbericht van dinsdag 29 maart 2005

Eindhoven 29-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal auto

Op de Boschdijk is dinsdagmiddag een rode Toyota Carina met het kenteken TB-87-RV gestolen.

Eindhoven: Verkeerscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 11.00 en 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Geldropseweg. Er zijn vijftien bestuurders bekeurd. De meesten kregen een bon omdat ze te hard reden. Verder bekeurde de politie voor het niet handsfree telefoneren, niet dragen van de autogordel en één bromfietser had zijn bromfietscertificaat niet bij zich.

Best: 88 bonen bij verkeerscontroles

De politie van Best Oirschot en Son heeft dinsdag tussen 14.00 en 16.15 uur op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Er zijn 88 bekeuringen uitgeschreven. De politie controleerde onder meer in de Hoofdstraat en de Boterhoek in Best, op de Kempenweg in Oirschot en in Son in de Planetenlaan. De politie bekeurde onder meer voor snelheidsovertredingen, het niet dragen van de autogordel, fietsen in een voetgangersgebied, opgevoerde brommers en het niet handsfree telefoneren in de auto.

Helmond: Man opgepakt na mishandeling

Dinsdag om 19.10 uur is door de politie in de Molenstraat een 38-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij had kort daarvoor een 39-jarige Eindhovenaar geslagen en geschopt. Aanleiding tot de mishandeling was het feit dat het slachtoffer een opmerking maakte tegen de verdachte toen hij een meisje sloeg. Dat gebeurde in de Wolfstraat. Het slachtoffer liep kneuzingen op en zijn bril brak tijdens de mishandeling. De verdachte is de cel ingegaan.

Maarheeze: Snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag tussen 10.00 en 13.30 uur tijdens een snelheidscontrole op de Sterkselseweg in Maarheeze 26 bestuurders bekeurd. De snelste reed 99 km/u. Terplaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u.

Op de Strijperdijk in Soerendonk controleerde de politie tussen 14.20 en 17.00 uur. Daar gingen 43 bestuurders op de bon. De snelste reed 106 km/u. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u.

Hapert: Diefstal auto

Tussen maandag 14.30 en dinsdagmorgen 11.00 uur is op de Schouwberg een auberginekleurige Volkswagen Golf type III met het Duitse kenteken HM AW268 gestolen.

Luyksgestel / Bergeyk: Verkeerscontroles

De politie heeft dinsdagmiddag verkeerscontrole uitgevoerd op de Kapellerweg en de Lommelsedijk in Luyksgestel en op de Eerselsedijk in Bergeyk. Er zijn veertien automobilisten bekeurd. De meesten kregen een bon omdat ze te hard reden. Verder bekeurde de politie voor het niet dragen van de autogordel en het niet bij zich hebben van de autopapieren.