Politie Zeeland


---

W-1749-2005 Bromfiets gestolen
Tussen 28 maart 15.00 uur en vandaag 18.00 uur werd een Piaggio bromfiets weggenomen vanuit de Oosterscheldestraat in Middelburg.
De brommer is wit van kleur en heeft het verzekeringsplaatje XRN-652.

W-1750-2005 Winkeldief aangehouden
Vanavond omstreeks 19.55 uur werd in een winkel op de Gildeweg in Vlissingen een winkeldief aangehouden.
De man, een 44-jarige Middelburger, wordt ervan verdacht gereedschap te hebben willen meenemen uit de winkel zonder deze af te rekenen. De waarde van de goederen bedraagt een tiental euro's. De man heeft de diefstal bekend en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-1751-2005 Eenzijdig ongeval Burgh Haamstede
Op de N57 in Burgh Haamstede heeft vanmiddag rond 16.22 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Een 57-jarige automobiliste uit Burgh Haamstede reed vanmiddag door een bocht in de N57. Zij kreeg een black-out en reed de bocht uit en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De lantaarnpaal brak hierdoor af. De auto is flink beschadigd aan de voorzijde. De vrouw heeft geen verwondingen overgehouden aan de aanrijding.

O-1752-2005 Aanrijding met letsel
In Burgh Haamstede, op de Kloosterweg heeft vanavond rond 19.07 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij een vrouw gewond is geraakt.
De vrouw, een 87-jarige automobiliste uit Burgh Haamstede, verleende geen voorrang aan een 22-jarige Duitse automobiliste. De 87-jarige vrouw is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto, die niet meer kon rijden, is weggesleept door een takelbedrijf.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.