Ingezonden persbericht

Tijd voor een nieuw Publiek Debat over de Toekomst van Water
Woensdag 30 maart 2005
Receptie: 18:30-19:30 uur Conferentie: 19:30-22:15 uur

Club of Amsterdam geeft watercongres

De Club of Amsterdam houdt woensdag 30 maart een Engelstalig congres over één van de belangrijkste factoren voor een gezonde toekomst: water. Water is van vitaal belang voor ons leven en behoort voor iedereen in voldoende mate beschikbaar te zijn. Het is een prioriteit van de eerste orde voor de wereldgemeenschap. Maar de ideeën over het beheer van water en de mogelijk crisis situatie die kan ontstaan ten aanzien van de voorraden water dwingen tot nieuw publiek debat.

De sprekers van het congres The future of Water beantwoorden vragen over hoe nutsbedrijven en consumenten van water in de toekomst met elkaar zullen omgaan. Ook komen bestaande internationale conventies over water aan bod. Hierover spreekt Linden Vincent, professor irrigatie en water engeneering aan de Universiteit van Wageningen.

De manier waarop geprivatiseerde bedrijven de komende tien jaar zwaar moeten investeren om nog winst te kunnen maken met de productie en verkoop van schoon water wordt uit de doeken gedaan door Daco Enthoven, oprichter van maxxFountain Water Fund.

Voor de ontwikkeling van grote delen van de Derde Wereld is water een onmisbaar bestanddeel. Welke spanningen ontstaan rond water en hoe zal dit de politiek de komende decennia beïnvloeden? Hierover spreekt Maria Arce, executive secretary Gender and Water Alliance.

Na de pauze vindt een debat plaats met de deelnemers in de zaal. Dit congres wordt voorgezeten door Homme Heida, journalist en directeur/eigenaar van Promedia en lid van de denktank Round Table van de Club of Amsterdam.

Locatie van het congres:
PricewaterhouseCoopers Prins Bernhardplein 200 1097 JB Amsterdam
Voor nadere informatie en aanmelding:
Zie het origineel