Gemeente Soest

Hart voor Groen 2005

Datum: 21/03/2005

Inloopbijeenkomsten over ontwerp-bestemmingsplan Hart voor Groen 2005

De gemeente Soest organiseert twee inloopmiddagen en een inloopavond voor iedereen die vragen en/of opmerkingen heeft over het bestemmingsplan Hart voor Groen 2005.

* Woensdag 30 maart
Op woensdag 30 maart tussen 14.00 en 16.30 uur kunnen belangstellenden hun vragen kwijt in het Dorpshuis, Dorpsplein 17 te Soesterberg.

* Dinsdag 5 april
Op dinsdag 5 april tussen 19.30 en 21.30 uur kunnen belangstellenden terecht in Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20 in Soesterberg.

* Vrijdag 8 april
Op vijdag 8 april tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen mensen antwoord krijgen op hun vragen in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Soest.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan Hart voor Groen 2005 ligt ter inzage tot en met 13 april 2005. Tot die tijd heeft een ieder de mogelijkheid om zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeente Soest. Dinsdag 14 juni staat het ontwerp-bestemmingsplan ter behandeling op de agenda van de raadscommissie Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Milieu (RVM). Donderdag 23 juni stelt de gemeenteraad het bestemmingsplan vast.

Hart van de Heuvelrug

Het bestemmingsplan Hart voor groen 2005 maakt het mogelijk ontwikkelingen in het kader van het project Hart van de Heuvelrug de komende jaren te realiseren. Hart van de Heuvelrug is één van de projecten van Agenda 2010 van de provincie Utrecht. De essentie van het project Hart van de Heuvelrug is dat de realisatie van woningbouw en bedrijventerrein moet worden gecompenseerd met natuurontwikkeling en dat de groene projecten worden betaald uit de opbrengsten van woningbouw en ontwikkeling bedrijventerreinen.

De projecten in het kader van Agenda 2010 zijn in 2002 geselecteerd door provinciale staten, na inbreng van de Utrechtse burgers en na een overlegronde met maatschappelijke organisaties en gemeentebesturen. De projecten leveren allemaal een concrete bijdrage aan het wonen, werken en recreëren van de Utrechtse burgers in de periode tot 2010.

De inhoud van de projecten is gevarieerd: recreatie, natuurontwikkeling, een betere positie voor de boeren, meer en betere mogelijkheden voor fietsen en wandelen, versterking van de culturele infrastructuur en het cultureel erfgoed. In februari 2003 hebben provinciale staten voor alle projecten de plannen van aanpak vastgesteld. Daarmee gaven ze het officiële startsein voor de uitvoering van de projecten.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer