Universiteit van Tilburg

Balkenende in debat met studenten

30 maart opening Netspar; Minister OCW zegt 5 miljoen toe

Premier Balkenende gaat woensdagmiddag 30 maart, na zijn lezing tijdens de openingsconferentie 'Pensions in the 21th Century', van het onderzoeksinstituut Netspar, in discussie met studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen (FEB).

Studievereniging Efact heeft afgelopen weken economiestudenten benaderd om een goede vraag voor te bereiden over de pensioen- en levensloopproblematiek. De vijf beste vragenbedenkers verschijnen op het podium om met de premier daarover in discussie te treden. De vragen worden van tevoren niet aan Jan Peter Balkenende bekend gemaakt! Het debat staat onder leiding van Richard Engelfriet.

Het nieuwe onderzoeksinstituut Netspar, dat staat voor Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, heeft een perfecte start, nu ook minister Maria van der Hoeven in haar brief van 16 maart aan de Tweede Kamer met vijf miljoen euro over de brug komt. Dit zogenaamde smart-mix-geld zal via de NWO bij Netspar terechtkomen.

De Netspar-conferentie vindt op woensdag 30 maart plaats in de aula van de universiteit, en wordt om 14.00 uur geopend door UvT-voorzitter Hein van Oorschot, gevolgd door lezingen van Lans Bovenberg (wetenschappelijke directeur Netspar), Roderick Munsters (Directeur ABP Vermogensbeheer), Alexander Rinnooy Kan (Lid Raad van Bestuur ING Groep) en professor James Poterba (Department of Economics, MIT, VS). Studenten zullen daarna, voorafgaande aan de lezing van Balkenende, de Efact Honorary Award uitreiken aan James Poterba.

Noot voor de pers
De pers wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn. Na de conferentie rond 17.15 uur wordt er een persmoment georganiseerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Clemens van Diek, hoofd communicatie FEB (013-466 2500, C.vanDiek@uvt.nl). Meer informatie over Netspar vindt u op www.netspar.nl. Persberichten van de UvT: www.uvt.nl/persberichten.