Provincie Overijssel

Extra vergadering commissies economie en bestuur, verkeer, milieu, en water

Op woensdag 30 maart wordt een buitengewone vergadering gehouden van de Statencommissie Economie en bestuur. Een belangrijk agendapunt is het Actiefonds. Dat is een bijzonder fonds, bestemd voor de realisatie van projecten en initiatieven die belangrijk zijn voor het provinciale beleid, maar waarvoor in de gewone begroting geen ruimte is.

De Statencommissie gaat praten over het voorstel van Gedeputeerde Staten om een bedrag van 25,555 miljoen euro beschikbaar te stellen uit dit Actiefonds.

Het gaat daarbij om een 23 tal Overijsselse projecten in het kader van o.m. economie en bereikbaarheid; innovatie; bouwen aan wonen; identiteit en ruimtelijke kwaliteit Overijssel; maatschappelijke participatie; internationalisering en veilige en gezonde leefomgeving. De vergadering begint om 13.30 uur in de statenzaal van het bestuursgedeelte in het provinciehuis Zwolle.

Om 9.30 uur gaat een extra vergadering van de commissie Verkeer, Milieu en Water van start in kamer 11 van het provinciehuis. Deze agenda vermeldt onder meer het Ontwerp-Provinciaal Verkeers- en vervoersplan (PVVP).

Vragen: Geke Mateboer, Statengriffie
© 2005 Provincie Overijssel