Landstede


Toneel, modeshow en lekker eten op basisschool De Vlieger

Leerlingen van groepen 5 tot en met 8 van basisschool De Vlieger bestijgen woensdag 30 maart de catwalk. Ze geven een modeshow van onder andere zelfgemaakte en versierde t-shirts en sierarden. Stagiaires van de Landstede-opleiding Sociaal Cultureel Werk (SCW) ontwikkelde deze bredeschool-activiteit in het kader van hun studie.

Donderdagmiddag 24 maart vond een theaterdiner plaats in De Vlieger, ook onder begeleiding van de Landstedestudenten. De basisschoolleerlingen voerden toneelstukjes en dansjes op met slaapfeestje als thema en zagen ondertussen ook nog kans om een maaltijd voor ongeveer vijftig mensen klaar te maken. Er stonden aardappelen met sla en hamlappen op het menu, vertelt tweedejaars stagiaire Marjon Hartman, een van de drie studenten die de kinderen begeleidt. Verder maakten ze een worstbroodje en was er ijs toe.

De kinderen hebben zich de afgelopen maanden uitgebreid voorbereid op de uitvoeringen.
Met de activiteiten leren de kinderen spelenderwijs vaardigheden op allerlei gebied.

De studenten van SCW lopen de eerste helft van het schoolseizoen een dag per week stage, de tweede helft gaan ze een dag per week naar school en zijn ze vier dagen per week op hun stageadres te vinden. In de praktijk doe je veel ervaring op, vertelt Marjon. Je leert veel meer dan op school, want je loopt in het dagelijkse werk tegen dingen aan die je theoretisch moet weten. Dus het leren gaat bij wijze van spreken als vanzelf. Het blijkt ook dankbaar werk. De kinderen zijn superenthousiast, evenals de ouders, de begeleiders en natuurlijk wijzelf!