Provincie Limburg

Grote respons Bevolkingsonderzoek 2005 Steeds meer Limburgers voelen zich betrokken bij buurt

Ik voel me meer betrokken bij wat in mijn buurt of dorp gebeurt. De kwaliteit van het landschap vind ik belangrijk. Mijn opleiding is hoog genoeg om aan het werk te blijven. Ik voel mij veilig in het openbaar vervoer. Enkele resultaten die uit het rapport Bevolkingsonderzoek 2005 (BOL) naar voren komen. Goed om te horen dat de Limburgers stijgend trots zijn op hun Limburgschap, aldus het College van Gedeputeerde Staten. Maar, we zijn er nog niet. Er is nog genoeg werk aan de winkel. Bij de uitvoering van toekomstig beleid zullen wij deze resultaten meenemen.

Een rapport vol resultaten waaruit blijkt dat Limburgers betrokken zijn bij hun provincie. Het aantal deelnemers aan het bevolkingsonderzoek 2005 is fors toegenomen ten opzichte van vorig jaar. 2750 personen hebben eraan meegewerkt. Het bevolkingsonderzoek 2004 telde 2435 respondenten. Die toename is toe te schrijven aan het feit dat 420 personen de vragenlijst spontaan via de provinciale website hebben ingevuld. In 2004 waren dit er 69.

In het voorjaarsdebat in Provinciale Staten (de midtermreview) zal nog nadrukkelijker op de resultaten van het Bevolkingsonderzoek 2005 worden ingezoomd. In dit debat staat de vraag centraal in hoeverre de uitvoering van de themas op koers ligt en of de uitvoering van de themas aanpassing behoeft.

Het bevolkingsonderzoek wordt jaarlijks uitgevoerd. Het daaruit voortvloeiend rapport beschrijft de resultaten van het onderzoek. Voor Gedeputeerde Staten een middel om inzicht te te krijgen hoe inwoners van Limburg denken over zaken die van belang zijn voor het provinciaal beleid.

* Bevolkingsonderzoek Limburg 2005 PDF-document
* Samenvatting Bevolkingsonderzoek Limburg 2005 PDF-document

30-3-2005 09:42