Gemeente Zwolle

Werkplan Groen 2005 vastgesteld

'Licht op Groen' is het Zwolse plan voor het op orde brengen van het groenonderhoud in de stad. Het werkplan Groen voor 2005 is vandaag door B&W vastgesteld en wordt ter kennisgeving aan de raad aangeboden. Tot 2020 is elk jaar ruim een ton euro beschikbaar om het achterstallig groenonderhoud
- vooral bomen en heesters - aan te pakken. In 2005 worden de niet-vitale/zieke bomen en heesters in verschillende wijken vervangen. Zo worden bijvoorbeeld deze week (laatste week maart) aan de Vondelkade bloeiende heesters gepland, zoals rododendrons en prunussen.

'Licht op Groen' komt voort uit de invoering van de BOR-systematiek. Dit staat voor de planmatige aanpak van het Beheer (van de) Openbare Ruimte (BOR). De gemeente heeft ervoor gekozen bij het vaststellen van de BOR-methode om het groen in de stad te brengen op het niveau 'basis-plus'.

Kastanjes
Vorig jaar zijn ook twee kastanjes in Zwolle ziek geworden door de nog onbekende 'kastanje-ziekte'. Hoe het dit jaar met de kastanjes in Zwolle is gesteld, kan pas in mei/juni worden bekeken. Want dan gaan de sapstromen van de bomen weer lopen en kan worden bekeken of de kastanjes zogenaamd lekken. De gemeente Zwolle doet mee aan een landelijk onderzoek naar deze 'kastanje-ziekte'.