Gemeente Almelo Persbericht

Kunstwerk 'Je Redt het Wel' wegens succes geprolongeerd!

Het kunstwerk 'Je Redt Het Wel' van de Almelose kunstenares Suzanne Dekker wordt vanwege succes geprolongeerd. Haar kunstwerk maakt deel uit van het kunstproject Kwartier. Oorspronkelijk zou het kunstwerk blijven hangen tot en met 31 maart. Vanwege de vele positieve reacties is besloten het exposeren van het werk te verlengen tot en met 30 juni 2005.

Grootste kunstwerk in Almelo

Liefst zeven bij zeven meter meet het kunstwerk 'Je Redt Het Wel' in de vorm van een Delfts Blauw tegeltje van kunstenares Suzanne Dekker dat zaterdag 15 januari dit jaar werd onthuld aan de wand van het stadhuis van Almelo. Suzanne Dekker is één van de deelnemers van het kunstproject Kwartier. Jonge kunstenaars realiseren in het kader hiervan steeds gedurende drie maanden een tijdelijk kunstwerk op een zelfgekozen locatie in de openbare ruimte binnen de gemeente Almelo. Het project startte in 2004 en Suzanne Dekker is de eerste deelnemer voor 2005. De provincie Overijssel subsidieert het kunstproject. Voor haar bijdrage heeft Suzanne Dekker bovendien een subsidie ontvangen van het Stadsfonds van de gemeente Almelo.

Delfts Blauw: 'Je redt het wel'

Het kunstwerk heeft de vorm van een Delfts Blauw tegeltje met daarop een reddingsvest en de spreuk: 'Je redt het wel.' Suzanne Dekker refereert met het reddingsvest aan de scheepsvorm van het stadhuis, één van de laatste scheppingen van architect Oud. Hiermee en met haar spreuk 'Je redt het wel' wil ze een positief signaal afgeven in een tijd die dat volgens haar goed kan gebruiken. Haar atelier laat overigens zien dat ze 'iets heeft' met Delfts Blauw. Eén wand is betegeld met eigen 'Delfts Blauwe' tegeltjes met afbeeldingen van gsm's, scooters en andere eigentijdse zaken.

Omdat het kunstwerk zo enthousiast is ontvangen en er veel vragen voor verlenging bij de gemeente binnenkwamen heeft de Adviescommissie Beeldende Kunst na overleg met de kunstenares besloten tot verlenging te adviseren. Het reuzen-kunstwerk blijft nu hangen tot en met 30 juni 2005.