Cito

Arnhem, 30 maart 2005

Cito overhandigt interessetest groep 8

In het Groningse Gasuniegebouw overhandigt Cito-directeur Marten Roorda vandaag het eerste exemplaar van de zogenoemde Interessetest groep 8 aan de voorzitter van de Algemene Vereniging Schoolleiders, Ton Duif. Dat gebeurt tijdens de startbijeenkomst van de drie Noordelijke provincies met het progamma 'Verbreding Techniek Basisonderwijs'. Het landelijke programma VTB is een uitwerking van het Deltaplan Bèta/techniek van het ministerie OCW, met als doel de uitstroom uit het Bèta onderwijs en het technisch beroepsonderwijs met 15% te verhogen vóór 2010. Samen met Pabo's,
onderwijsbegeleidingsdiensten en bancheorganisaties is TechnoMatch als regionaal steunpunt behulpzaam om techniek een geïntegreerde plek in het Noord-Nederlandse basisonderwijs te geven.

Interessetest Techniek
Deze digitale test is ontwikkeld in het kader van het VTB programma en brengt de belangstelling van een leerling voor opleidings- en beroepsperspectieven in kaart. Leerlingen krijgen direct na de afname een persoonlijk interesseprofiel. Het gebruik van de interessetest geeft inzicht in de belangstellingen van leerlingen en kan antwoord geven op de vraag of meer aandacht voor bijvoorbeeld techniek op school wenselijk is.

Meer informatie: Interessetest