Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


30 maart 2005


Klarenbeek - Kop - staart aanrijding


Een 36 jarige automobilist uit Eefde raakte dinsdagmorgen licht gewond na een aanrijding. De Eefdenaar reed rond 08.10 uur over de Zutphenseweg richting Voorst. Bij de rotonde moest hij stoppen en remde af. Een 37 jarige automobilist uit Geesteren reed achter hem en kon niet op tijd stoppen. Door de aanrijding had de Eefdenaar nekklachten. Hij werd door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.


Twello - Fietsster raakt gewond


Een 68 jarige fietsster uit Twello raakte dinsdagmiddag gewond. De vrouw fietste rond 14.20 uur over de Molenstraat richting het spoor. Volgens getuigen begon zij te slingeren, waarna ze viel. Zij kwam met haar hoofd tegen een vrachtwagen terecht, die op dat moment afremde om af te slaan. De 38 jarige vrachtwagenchauffeur uit Winterswijk hoorde de klap en stopte direct om zich om de vrouw te bekommeren. De vrouw had een hoofdwond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Twello - Drankrijder betrapt


Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag bij controle op de Domineestraat een 62 jarige automobilist uit Deventer betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,0 prom. De man kreeg een boete en een rijverbod.


Zutphen - Winkelruit vernield


Afgelopen nacht werd rond 02.35 uur een ruit van een winkel aan de Polsbroek vernield. Het is niet bekend of er iets werd weggenomen. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Zutphen - Winkeldief rijdt in gestolen auto


Bij een winkel aan de Stoven werd dinsdagmiddag een onbekend gebleven man betrapt, terwijl hij een coaxkabel wilde weg nemen zonder af te rekenen. Op aanspreken van de man door winkelpersoneel gaf hij de kabel terug en stapte in een bedrijfswagen. Hij wilde wegrijden, maar een medewerker van de winkel blokkeerde de uitrit. Hierop ramde de man een prullenbak en reed weg. Uit onderzoek van de politie bleek dat de bedrijfswagen eerder deze maand was gestolen in Rotterdam. Het onderzoek gaat verder.


Brummen - Rijbewijs kwijt


Een 22 jarige automobilist uit Eerbeek moest dinsdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Agenten zagen hem op de Eerbeekseweg rijden met zeer hoge snelheid. De man reed wel 145 km/u. Ook in de bebouwde kom reed hij met hoge snelheid. In Eerbeek kon de Eerbekenaar tot stoppen gedwongen worden en werd het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --