Politie Drenthe

woensdagmorgen

Assen 30-03-2005

Wel drank niet verzekerd
BEILEN - De politie heeft dinsdagmiddag bij een controle op de Linthorst Homanweg in Beilen een 44 jarige automobilist uit Beilen bekeurd voor het rijden in een onverzekerde auto. Bovendien bleek bij een blaastest dat de man had gedronken. Hij kwam net boven de 0,8 promille. Het levert hem een dagvaarding voor snelrecht op en een bekeuring omdat voor de auto geen verplichte WA verzekering was afgesloten.

Playstation buit bij inbraak
ASSEN - Bij een inbraak in een woning aan de Rembrandtlaan in Assen zijn diverse goederen gestolen, waaronder een DVD speler en een Playstation. Om in de woning te komen is het cilinderslot van de achterdeur vernield. Er is gebruik gemaakt van de zogenaamde Bulgaarse methode. Daarbij wordt met een verstelbare moersleutel (bahco) het slot kapotgewrikt. Alle vertrekken van de woning zijn doorzocht.

Politie houdt bedreiger aan
ASSEN - De politie heeft dinsdagavond op het Stationsplein in Assen een 18 jarige man uit Groningen aangehouden. De man zou een vijftal mensen hebben bedreigd met een mes. Hij is na voorgeleiding en verhoor met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Caravan uitgebrand
HOOGEVEEN - Door nog onbekende oorzaak is dinsdagavond tegen acht uur aan de Zenithlaan een geparkeerde caravan uitgebrand. Het karkas is alles wat er nog van over is.

Auto's uitgebrand bij dealer
HOOGEVEEN - De politie stelt een onderzoek in naar het uitbranden van vijf auto's bij een bedrijf aan de Toldijk in Hoogeveen. De politie kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.45 melding van het feit dat er op het terrein van de dealer een auto in brand stond. Al gauw bleek dat het om vijf auto's ging. Verder zijn door de hitte nog een aantal auto's beschadigd. Het onderzoek van de technische Recherche van de politie zal moeten uitwijzen of er hier sprake is van brandstichting.

Man overlijdt na val door dak
NIEUWEROORD - Een 48 jarige inwoner van Nieuweroord is dinsdagavond in het UMC Groningen overleden aan de gevolgen van een val door het dak van zijn kapschuur. De man werd dinsdag rond het middaguur door zijn vrouw gevonden. Hij lag op de grond van zijn kapschuur. De conclusie is, dat hij bij werkzaamheden op het dak door een van de dakplaten is gezakt.

Politie houdt drugsdealers aan
EMMEN - De politie heeft dinsdagmorgen aan de Meerstraat in Emmen een 28 jarige Emmenaar en een 27 jarige Rotterdammer aangehouden en in verzekering gesteld op verdenking van het bezit van en de handel in drugs. De Rotterdammer is op straat aangehouden toen hij de woning van de Emmenaar verliet. Bij zijn fouillering trof de politie ruim veertig bolletjes heroïne en cocaïne aan. De Emmenaar is in zijn woning aangehouden. Ook in de woning heeft de politie een hoeveelheid harddrugs in beslag genomen.

Politie bekeurt verkeerszondaars
MEPPEL - De politie heeft dinsdagavond bij een verkeerscontrole op het Rumptigerpad en de Ceintuurbaan in Meppel 20 automobilisten bekeurd voor diverse overtredingen van de verkeerswetten. De meeste (9) bonnen werden uitgedeeld voor het rijden door rood. De andere overtredingen varieerden van het niet voeren van de juiste verlichting, het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. Alle overtreders zijn staande gehouden en direct geconfronteerd met de overtreding. De post van het CJIB komt voor hen dus niet als een verrassing.