1e persbericht van woensdag 30 maart 2005

Eindhoven 30-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen bij anti-drugs-actie in en bij café

De politie heeft dinsdagavond in en bij een café aan de Boschdijk negen mensen aangehouden tijdens een anti-drugs-actie. De actie werd gehouden na signalen dat er in het café in drugs zou worden gehandeld. Een vrouw van 33 jaar uit Eindhoven is na haar aanhouding in verzekering gesteld. Ze had 20 xtc-pillen bij zich. Een 37-jarige Eindhovenaar is in verzekering gesteld omdat de politie bij hem 20 bolletjes cocaïne aantrof. Een 21-jarige man uit Eindhoven is in verzekering gesteld omdat hij wordt verdacht van de handel in drugs. De overige zes aangehouden verdachten, allen uit Eindhoven, zijn na verhoor weer heengezonden omdat ze geen verdovende middelen bij zich hadden.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Dinsdagavond tussen 20.00 en 21.45 uur is op de Professor Dr. Dorgelolaan een verkeerscontrole gehouden. Er werden 27 bestuurders bekeurd omdat ze harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De snelste reed 94 km/u. Verder werden bonnen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel (3), geen goede verlichting (7) en het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs (1).

Helmond: Rookwaar weg bij inbraak

Woensdagochtend rond 3.30 uur is ingebroken in een winkel aan het Janssen en Fritsenplein. De ruit van de toegangsdeur is ingeslagen. Uit de winkel is een onbekende hoeveelheid rookwaar gestolen

Someren: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft dinsdagavond rond 21.00 uur het rijbewijs ingenomen van een man van 34 jaar uit Someren. De automobilist zou kort daarvoor in de straat waar hij woont bijna tegen een andere wagen zijn gereden en vervolgens naar huis zijn gegaan. De andere bestuurder had moeten uitwijken en was met zijn wagen tegen een stoeprand gereden waardoor een band kapot ging. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam en de 34-jarige man in zijn woning aansprak, bleek deze gedronken te hebben. Het alcoholpromillage bedroeg bijna 1,80, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

Deurne: Man aangehouden na vernielingen

Dinsdagavond om 23.45 uur is in zijn woonplaats Deurne een 60-jarige man aangehouden. De man was gisteren naar de woning van een familielid gegaan. Daar verbleef zijn vrouw omdat er problemen tussen beide echtelieden zijn. De man besmeurde de woning met curry en vernielde enkele waterslagen (tegels onder de raamkozijnen). De man, die in de war was, is ingesloten.

Geldrop: Inbraak in bedrijf

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan Achter de Kerk. Er is een ruit vernield en in de zaak zijn dertien speelautomaten open gebroken en het geld is er uit weggenomen.

Geldrop: Auto gestolen

Vanaf de Molenstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een personenauto weggehaald. Het gaat om een rode Fiat Uno (ZN-51-YZ).

Nuenen: Auto weggehaald

In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Tweevoren een auto weggehaald. Het betreft een zwarte Opel Kadett (DG-FX-78).

Valkenswaard: Verdachte gewond bij aanslag op flitspaal

Een 23-jarige Eindhovenaar is woensdag rond 0.20 uur gewond geraakt toen hij op de Luikerweg met een explosief een flitspaal op wilde blazen. De paal bleef onbeschadigd maar van een vlakbij staande boom braken twee takken af en van een woning ging een ruit kapot. Getuigen zagen na de klap twee mannen en een vrouw. Eén van hen was gewond. Ze gingen er met een auto vandoor maar getuigen noteerden het kenteken. Even later bleek dat dezelfde auto op de Eindhovenseweg in Waalre tegen een andere wagen was gereden en daarna was verder gereden. Omdat één van de mannen gewond zou zijn, werden door de politie de ziekenhuizen bezocht. Op de parkeerplaats bij een ziekenhuis in Eindhoven stond de auto met daarbij een 22-jarige man uit Vessem. Hij werd aangehouden. In het ziekenhuis werden een 22-jarige Eindhovense vrouw en de 23-jarige man aangehouden. De man uit Vessem en de vrouw zijn in de cel gezet. De gewonde man werd in het ziekenhuis opgenomen. Hij had verwondingen aan de handen en in het gezicht. Hij is onder bewaking van de politie gesteld.