Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 30 maart

* MAN AANGEHOUDEN VOOR BEZIT VUURWAPEN EN MUNITIE

SCHIEDAM - Een 25-jarige man uit Schiedam is woensdagochtend vroeg aangehouden toen er in zijn auto een vuurwapen en munitie werd gevonden. Politiemensen van het district Rotterdam-West kregen, even voor vier uur die ochtend, informatie dat de man mogelijk in het bezit was van een vuurwapen. Een onderzoek werd ingesteld en dat leidde tot de staandehouding van de verdachte op het Hoofdplein in Schiedam. In de auto van de Schiedammer werd een pistool aangetroffen met patronen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij voor nader verhoor en onderzoek is ingesloten. De recherche van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.


* VIER AUTOMOBILISTEN GEWOND BIJ KOP-STAART-AANRIJDING

Vier automobilisten raakten dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Doenkade - Vliegveldweg. Rond kwart over vier ontstond er door nog onbekende oorzaak een kop-staart-botsing waarbij vier auto's waren betrokken. Een 49-jarige automobiliste uit Rotterdam raakte bekneld en moest door de brandweer uit haar auto worden geknipt. Zij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De drie andere bestuurders, een 54-jarige vrouw uit Schiedam, een 46-jarige Rotterdammer en een 22-jarige vrouw eveneens uit Rotterdam zijn met verwondingen naar het Sint Fransiscus Gasthuis vervoerd. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.


* VUURWAPEN IN WONING AANGETROFFEN; VERDACHTE AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden gingen dinsdagavond, naar een melding onenigheid in een woning, aan de Kaarstraat. Ter plaatse vertelde een 42-jarige vrouw dat ze was door haar man en dat hij de inboedel van de woning had vernield. De 42-jarige man werd hierop aangehouden. In de woning trof men een vuurwapen aan, een patroon en een busje cs-gas. De verdachte is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar een politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft woensdagmorgen in de Korte Bajonetstraat een 21-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling. Personeel van Cameratoezicht zag, via camerabeelden, dat in de 1e Middellandstraat de verdachte met een houten lat op een man (identiteit onbekend) insloeg en na de mishandeling de benen nam. Gealarmeerde politiemensen stelden vervolgens samen met het slachtoffer een onderzoek in, waarna de 21-jarige Rotterdammer even later werd aangehouden. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.