--------------------------------------------------------------------------
 Watermaatschappij Limburg creëert service-georiënteerde architectuur op  
                   basis van BEA WebLogic Platform 8.1                    
--------------------------------------------------------------------------

BEA Systems gekozen om efficiëntie van klantenservice en slagkracht van WML te vergroten in steeds concurrerender markt Amstelveen, 30-03-2005

BEA Systems (Nasdaq: BEAS), leverancier van zakelijke infrastructuursoftware, heeft bekend gemaakt dat Watermaatschappij Limburg (WML), de drinkwaterproducent en -leverancier voor de provincie Limburg, gekozen heeft voor BEA WebLogic Platform? 8.1 als de basis voor haar nieuwe service-georiënteerde architectuur. De infrastructuur, die geïmplementeerd zal worden door BEA partner Profict, zal diverse systemen en applicaties integreren. Hierdoor kan WML data en functionaliteit ontsluiten en delen, de IT-infrastructuur vereenvoudigen, en data en bedrijfsprocessen integreren. WML zal onder andere één enkel beeld van de klant kunnen creëren, waardoor de klantenservice en de productiviteit van werknemers verbeterd zal worden.

"We hebben onszelf ten doel gesteld onze operationele efficiëntie verder te verhogen," aldus Elze Veldhuis, ICT Manager bij WML. "Dit willen we onder andere realiseren door onze kosten per aansluiting terug te brengen en de productiviteit van onze werknemers te verhogen. Bovendien willen we onze klantenservice verder verbeteren, zodat we goed voorbereid zijn op een eventuele liberalisering van de markt. Een nieuwe, geïntegreerde en service-georiënteerde infrastructuur is een uitstekende manier om deze efficiëntieverbeteringen te realiseren."

De nieuwe architectuur, gebaseerd op BEA WebLogic Platform 8.1, zal de productiviteit van de werknemers verhogen en de klantenservice aanzienlijk verbeteren. Zo moeten de customer contact center agents van WML momenteel gemiddeld acht afzonderlijke applicaties openen om vragen van klanten te kunnen beantwoorden; met de nieuwe infrastructuur zullen zij één geïntegreerd beeld van de klant hebben. Klanten zullen dan ook profiteren van extra selfservice mogelijkheden, betere informatie en interactieve diensten op de WML website.

"We waren op zoek naar een bewezen en toekomstbestendig platform dat gebaseerd is op open standaarden, zodat we niet gebonden zijn aan één leverancier," aldus Jack Mommers, Sector Manager Bedrijfsondersteuning bij WML. "Tijdens iedere fase van ons selectieproces bleek BEA Systems een uitstekende oplossing te hebben die onze verwachtingen overtrof. Belangrijker nog, BEA en Profict stellen zich echt op als partners, ze helpen ons bij het realiseren van onze doelstellingen."

WML's ICT-afdeling en Profict werken momenteel samen aan het ontwikkelen van de WebLogic test- en ontwikkelomgeving en het inrichten van een Center of Integration & Architecture, waarbij WML-medewerkers opgeleid en gecoached worden voor het beheer en onderhoud van het BEA Weblogic Platform. Dit centrum zal daarnaast de regiefunctie vervullen voor de uit te voeren integratieprojecten, om een optimale efficiëntie en consistentie te waarborgen. Tegelijkertijd zal Profict WML bijstaan met een Informatie Architectuur, die zal dienen als de basis voor de service-georiënteerde architectuur. Dit model brengt alle gegevensstromen binnen het bedrijf in kaart, waardoor WML de IT in lijn kan brengen met haar organisatiedoelstellingen en processen.

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in zakelijke infrastructuursoftware en helpt organisaties bij het vergroten van hun slagkracht en flexibiliteit met behulp van service-oriented architecture (SOA). SOA is een softwarebasis die IT meer op één lijn brengt met de organisatiedoelstellingen. Ruim 15.000 klanten over de hele wereld gebruiken BEA's software, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en de WebLogic- en Tuxedo-merken behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt.
BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 77 kantoren in 37 landen. In de Benelux is BEA gevestigd in Amstelveen, Nederland en Zaventem, België. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.bea.com.

# # #