Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 30 maart 2005

BBNED WINT KORT GEDING VAN UPC OVER 'BREDERBAND'

BBned won een kort geding over het woordmerk 'brederband' dat UPC sinds januari van dit jaar gebruikt voor diensten van Chello. De rechter oordeelde dat de slogan 'Chello introduceert brederband' niet mag, omdat het te veel lijkt op het reeds bestaande 'brederland' van BBned.

BBned levert al sinds 2000 breedbanddiensten onder de merknaam 'brederland' -- een samentrekking tussen 'breedband' en 'Nederland' - en registreerde de merknaam al vijf jaar geleden. Door de gelijkende uitingen kan verwarring ontstaan bij eindgebruikers en ondervindt BBned schade, volgens de rechter. Immers, het verschil tussen 'brederland' en 'brederband' is precies één letter.

De rechter heeft UPC Nederland, Chello Media Programming en Chello Media opgelegd het gebruik van 'brederband' te staken. Ze krijgen hiervoor vier weken de tijd. Daarna geldt er een dwangsom van ¤50.000 per dag dat zij zich niet aan de uitspraak houden met een maximum van ¤5.000.000.

Over BBned
BBned biedt een compleet portfolio hoogwaardige breedbanddiensten aan service providers, systeem integrators en telecombedrijven. Het netwerk van BBned is een van de grootste DSL-netwerken met een dekking van ruim 85 procent van Nederland. BBned biedt zijn klanten ondermeer: ADSL, SDSL, ADSL 2+, fiberdiensten, IP VPN, VoDSL en VoIP. Sinds november 2003 biedt BBned 'Bellen via DSL' en met de overname van Rits tele.com in maart 2005 is BBned de enige netwerkaanbieder die tevens telefonie over IP levert.

Telecom Italia is het moederbedrijf van BBned. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp.

# # #

Noot aan de redactie:

De uitspraak van de kantonrechter is vrij toegankelijk en opvraagbaar via onderstaande contactpersonen.

Een 'brederland'-logo van BBned vindt u via: http://www.edelmannederland.nl/cgi-bin/persnew/beeldkl_dlv.pl?KL74

Perscontact:
BBned
Mirjam Smets
023 565 99 62
mailto:mirjam.smets@bbned.nl

Edelman
Leoni Janssen
023 5542030
mailto:leoni.janssen@edelman.com