Gemeente Beuningen


Trajectnota Rijkswaterstaat voor verbetering A50 Ewijk-Grijsoord

Bijna 100.000 voertuigen rijden er dagelijks op de A50 Ewijk-Grijsoord. In het drukste spitsuur passeren 4.000 voertuigen per uur.

Rijkswaterstaat publiceert 30 maart de Trajectnota/MER A50 Ewijk-Grijsoord voor de verbetering van deze (inter)nationale en regionale hoofdverbinding. De nota beschrijft de geselecteerde en onderzochte oplossingen, met de gevolgen voor verkeer en omgeving. De Trajectnota vormt een belangrijke stap in het proces: u namelijk heeft inspraak op de nota, voordat de minister halverwege dit jaar een besluit neemt wélke oplossing verder wordt uitgewerkt.

Nieuwsbrief en Trajectnota
In de kernen langs de A50 wordt begin april huis aan huis een nieuwsbrief bezorgd. Deze nieuwsbrief is ook verkrijgbaar bij het gemeentehuis en de bibliotheek. Op deze plekken ligt vanaf 30 maart ook de volledige Trajectnota/MER ter inzage. De nota is tevens te downloaden op de website: www.A50info.nl.

Informatiemarkt en hoorzitting in Beuningen
Rijkswaterstaat nodigt u uit voor de informatiemarkt en de hoorzitting op donderdag 14 april in café-zaal De Vrijboom, Van Heemstraweg 66 in Beuningen. U kunt binnenlopen tussen 17.00 en 19.30 uur en u laten informeren door de medewerkers van Rijkswaterstaat. Om 20.00 uur is er een hoorzitting waarbij u uw mondelinge inspraakreactie kan geven. Tot en met 24 mei kunt u ook een schriftelijke inspraakreactie sturen aan het Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat, Trajectnota/MER A50 Ewijk - Grijsoord, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag, of op de website: www.inspraakvenw.nl. Alle deelnemers aan de inspraak ontvangen een bundel van alle reacties. De minister neemt en motiveert haar besluit mede op basis van de binnengekomen reacties. Najaar 2006 kunt u eventueel (opnieuw) reageren op het ontwerp-tracébesluit.