AutoRai

Nieuwe tak binnen Fiat Groep: Fiat Powertrain Technologies

(30-3-2005)
Fiat kondigt de oprichting aan van Fiat Powertrain Technologies, een nieuwe industriële tak waarin de innovatieve capaciteiten en expertise op het gebied van motoren en transmissies van de gehele groep zijn geïntegreerd.
De nieuwe onderneming is actief in 12 landen, met 26 productiefaciliteiten en 16 R&D centra, en combineert de faciliteiten, kennis, werknemers en activiteiten van Fiat Auto Powertrain, Iveco Powertrain, Magneti Marelli Powertrain (inclusief Motor Sport), Iveco Motoren Forschung alsmede de Powertrain research activiteiten van het Fiat Research Center en Elasis.

Fiat Powertrain Technologies, een onderneming met een fors groeipotentieel, start met een jaaromzet van ⬠6 miljard, waarvan 20 procent buiten de groep wordt gerealiseerd. Het personeelsbestand omvat 23.000 werknemers. Met een jaarlijkse productie van 2,2 miljoen motoren en 2 miljoen transmissies behoort de nieuwe onderneming tot de topspelers in de mondiale automobielindustrie.

De samenwerking tussen de diverse research & engineering centers biedt significante voordelen, waardoor Fiat Powertrain Technologies nu op nog effectievere wijze en tegen geringere kosten hoogst innovatieve en concurrerende producten kan ontwikkelen.

Als CEO van de nieuwe onderneming, met Turijn als hoofdkwartier, is Domenico Bordone benoemd. Bordone was tot voor kort CEO van Magneti Marelli.