Politie Groningen

Man verdacht van betrokkenheid bij dood Meedenaar (30/03/05)

Meeden 30-03-2005 -

De politie heeft het onderzoek naar het overlijden van een 43-jarige man uit Meeden afgerond. Het slachtoffer werd zondagochtend 27 februari dood in zijn woning gevonden. In het onderzoek werden door de politie diverse getuigen gehoord. Een 31-jarige man uit Sappemeer werd in de loop van het onderzoek als verdachte aangemerkt.

De verdachte werkte in de nacht van 26 op 27 februari als vrijwillige beveiligingsman bij het Sixties Feest in Meeden. Buiten de feesttent kreeg hij onenigheid met het slachtoffer. Die verkeerde zwaar onder invloed van alcohol, uitte bedreigingen en gedroeg zich vervelend. De verdachte werd door de 43-jarige Meedenaar met een jas geslagen, waarna de 31-jarige beveiligingsman uit Sappemeer het slachtoffer een klap gaf. De Meedenaar viel daarop met zijn hoofd op de weg. Hij werd naar een EHBO-post gebracht, waar de man aan zijn verwonding werd geholpen. Het slachtoffer werd na behandeling door het EHBO-personeel naar huis gebracht.

Sectie
De 42-jarige broer van het slachtoffer trof hem later in de nacht slapend in de woning aan. Samen met een andere broer werd hij op de bank gelegd. De volgende ochtend trof de 42-jarige broer het slachtoffer dood aan. Uit de verrichte sectie kon worden vastgesteld dat de 43-jarige Meedenaar waarschijnlijk aan de gevolgen van de val is overleden. Omdat er een mogelijke relatie bestaat tussen de klap en de val, is de Sappemeerster als verdachte aangemerkt. De politie maakt proces-verbaal op, waarin hem dood door schuld of mishandeling met de dood tot gevolg ten laste wordt gelegd.