Ingezonden persbericht


Persbericht

De Koninklijke Porceleyne Fles feliciteert Koningin Beatrix met haar jubileum!

Zilveren Regeringsjubileum herinneringsborden Koningin Beatrix

Volgens eeuwenoude traditie brengt de Koninklijke Porceleyne Fles unieke herinneringsborden uit bij bijzondere gebeurtenissen van het Koninklijk Huis. Ook ter gelegenheid van het Zilveren Regeringsjubileum van Hare Majesteit Koningin Beatrix zijn twee unieke geheel met de handgeschilderde borden ontworpen. Voor het eerst in de geschiedenis zijn deze Oranje borden ontworpen door één van onze vrouwelijke meesterschilders: Caroline Hartman. Zij geeft duidelijk een eigentijdse en vrouwelijke "touch" aan het traditionele Delfts Blauw.

Alle borden worden genummerd. Het eerste geschilderde bord nummer 0, blijft in de collectie van De Porceleyne Fles. Het tweede bord nummer 1, wordt aangeboden aan onze jubilerende Koningin. Vervolgens worden de borden vanaf 2 geschilderd. Er zullen twee uitvoeringen verschijnen. Een bord van 29 cm, waarbij aan de voorzijde het Rijkswapen met de Nederlandse leeuw is afgebeeld. Daarboven het officiële jubileumlogo met de kroon in oranje uitgevoerd. Deze kleur, die alleen bij borden voor het Koninklijke huis wordt gebruikt is ook terug te vinden in het decor van oranje appeltjes en de rand. Het kleine bord is 18 cm. Ook hier staat het officiële jubileum logo afgebeeld in het oranje.

De Porceleyne Fles zal 5% van de omzet van deze jubileumborden aan Het Prinses Beatrix Fonds afdragen. Het Prinses Beatrix Fonds spant zich in om de kwaliteit van leven van patiënten, die lijden aan polio, multiple sclerose en ruim zeshonderd verschillende spierziekten, zo hoog mogelijk te houden.

De borden worden uitsluitend gemaakt tot 29 april 2006 en kunnen vanaf heden besteld worden.

Tentoonstelling Koninklijke Herinneringsborden in de Porceleyne Fles

In het museum van de Koninklijke Porceleyne Fles is vanaf 21 maart 2005 een overzichtstentoonstelling van de Koninklijke herinneringsborden te bezichtigen. Deze borden worden sinds 1909 (de geboorte van Koningin Juliana) traditiegetrouw bij heugelijke gebeurtenissen binnen het Koninklijk Huis in een gelimiteerde oplage geschilderd. Naast de brede collectie Delfts Blauwe herinneringsborden zijn ook unieke stukken gewijd aan het Koninklijk huis uit de 18e en 19e eeuw te zien.

Bezoekers aan het museum worden door de ruim 350-jarige geschiedenis van de Koninklijke Porceleyne Fles geleid, waarbij men schilders aan het werk kan zien en het productieproces in de fabriek kan volgen. In de showroom is het volledige assortiment aan handgeschilderde artikelen te bezichtigen en te koop.