Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht sluit overeenkomst over Belthure Park

Vincent Brinkhof
Het college heeft besloten een overeenkomst aan te gaan met Wilgendaal BV om het Belthure Park te realiseren. De overeenkomst is op verzoek van de gemeenteraad aangepast.

Het college heeft enkele jaren geleden de eerste stappen gezet om met projectontwikkelaar Wilgendaal een overeenkomst te sluiten om een golfbaan met ca. 220 woningen in het topsegment te realiseren. Het plan zou komen tussen de Oudendijk, Stevensweg, Sportcomplex Schenkeldijk, Zeedijk, Meeuwenseweg, Zuidendijk en Laantje van Middenhoeve.

Het college wil met het Belthure Park een gebied ontwikkelen met een dubbelfunctie, maar met nadrukkelijk behoud van het groene karakter. Het college hoopt hiermee te voorkomen dat de locatie volledig wordt volgebouwd met woningen.

Gemeenteraad
De gemeenteraad van Dordrecht heeft in december al gesproken over de overeenkomst. De raad vroeg B&W toen een bepaling op te nemen over het eventueel niet tijdig leveren van de benodigde grond en over de reeds gemaakte kosten voor de ambtelijke voorbereiding. In februari van dit jaar heeft de raad overigens al laten weten geen wensen of bedenkingen te hebben tegen de collegeplannen