Gemeente Vlaardingen


Stap voorwaarts tegen fietsendiefstal
30 maart 2005

Deze maand heeft de gemeente Vlaardingen een stap voorwaarts gezet in de strijd tegen fietsendiefstal. Alle veiligheidsbeambten krijgen vanaf nu wekelijks een lijst waarop gestolen fietsen staan vermeld. Met deze gegevens in de hand kunnen de beveiligingsbeambten zien of fietsen die zij aantreffen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden op het gebied van toezicht en veiligheid, gestolen of vermist zijn. Als ze een gestolen fiets aantreffen, wordt de politie ingeschakeld. De politie kan dan vervolgens degene die in verband wordt gebracht met de gestolen fiets aanhouden.

Sinds 1 februari kunnen burgers hun vermiste fietsen of gevonden fiets bij de informatiebalie van het Stadhuis laten registreren in plaats van bij de politie. De gemeente werkt hierbij goed samen met de Politie Rotterdam-Rijnmond, het samenwerkingsgebied van de districten Schiedam-Waterweg én natuurlijk met de Vlaardingse burgers die vermiste en gevonden fietsen aan komen melden. Deze registratie in combinatie met het verscherpte toezicht van veiligheidsbeambten bevordert dat fietsen bij de rechtmatige eigenaar terugkomen.

Gemeente en politie hopen met deze nieuwe werkwijze de pakkans te verhogen waardoor fietsendieven en helers zich twee keer zullen bedenken voordat zij Vlaardingen als 'werkgebied' kiezen. Ook is het de bedoeling dat nog meer Vlaardingse burgers hun gestolen of vermiste fiets aangeven zodat politie en gemeente nog meer gevonden fietsen aan de rechtmatige eigenaar terug kunnen bezorgen.