Het Nederlandse Rode Kruis

Persbericht

woensdag 30 maart 2005

Nederlandse Rode Kruis biedt hulp op Nias

Een medewerker van het Nederlandse Rode Kruis vertrekt morgen naar Indonesië om het Indonesische Rode Kruis (PMI) te helpen bij de hulpverlening op het eiland Nias.

Het Indonesische Rode Kruis heeft een reddingsteam van 22 mensen en een medisch team van acht mensen gestuurd naar Nias. Tevens zijn 1000 stuks grond/dekzeil en 500 body bags gestuurd. Vanuit Medan zijn twee vrachtwagens met hulpgoederen zoals medicijnen en voedsel van het Rode Kruis onderweg naar de stad Sibolga waar de goederen op boten worden geladen richting Nias. Door de verwoestingen zijn veel logistieke barrieres te overwinnen om de hulpgoederen bij de mensen te krijgen.

Een assessment team van het Internationale Rode Kruis is op dit moment op Nias om de benodigde hulpverlening van het Rode Kruis voor de komende tijd in kaart te brengen. De hulpgoederen die het Nederlandse Rode kruis stuurde na de tsunami in december om de magazijnen van het Indonesische Rode Kruis weer aan te vullen, zijn beschikbaar gesteld voor de hulpverlening.




Het Nederlandse Rode Kruis