Dienstenbond CNV

Gesprek met Maetis
30-03-2005

Onze inspanningen gedurende de afgelopen maanden lijken hun vruchten af te werpen bij Maetis Arbo. Gisteren, 29 maart 2005, heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de vakorganisaties en de heren Van Hoof en Zwanenpol (directie van Maetis Arbo). Dit gesprek is in goede sfeer en constructief verlopen. Maetis erkent dat zij in de afgelopen periode de verplichtingen voortvloeiend uit het Sociaal Plan niet of nauwelijks nagekomen zijn en belooft nu beterschap. Dit betekent concreet dat wij op korte termijn door Maetis worden uitgenodigd en uitgebreid geïnformeerd worden over (de ontwikkelingen rondom) de reorganisaties en het Sociaal Plan. Tevens zal er worden overlegd over de outsourcingtrajecten.

Echter, wat de CAO betreft zijn we er helaas nog niet uit.

De ondernemingsraad heeft aangegeven over de arbeidsvoorwaarden van de Maetis medewerkers te willen onderhandelen. Voor ons is het volkomen duidelijk dat de vakbonden de enige logische partner om een CAO met Maetis af te sluiten zijn. Maetis heeft nog geen besluit genomen. Er zal een vervolgafspraak worden gemaakt. Zolang wij niet weer de onderhandelingspartner voor de directie van Maetis zijn voor de CAO, houden wij het actiecomité overeind.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Ahmed Kansouh, bereikbaar per telefoon 010 - 265 11 11 of per e-mail: rotterdam@cnvdibo.nl