Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Twee beschonken automobilisten aangehouden
Publicatiedatum: 30-03-2005

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee automobilisten aangehouden, omdat ze in beschonken toestand achter het stuur zouden hebben gezeten.

De eerste beschonken automobilist werd omstreeks twee uur betrapt op het knooppunt Waterberg (A12 - A50). De verdachte, een 29-jarige Tielenaar zou met een te hoge snelheid over de A50 hebben gereden. Door het rijgedrag van de man vermoedden de agenten dat er alcohol in het spel zou zijn. Hierop hebben de agenten de man tot stoppen gebracht. Tijdens de controle roken de agenten alcohol en merkten ze op dat de verdachte onvast ter been was. De Tielenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek uit de ademanalyse dat de verdachte een alcoholpromillage had van 2,00 promille dat is ongeveer vier keer de toegestane wettelijke hoeveelheid. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. Tevens heeft hij een rijverbod opgelegd gekregen van tien uren, waarna hij met een proces-verbaal is vrijgelaten.

Op de Burgemeester Matsersingel werd omstreeks half vijf een 19-jarige vrouw, met de Poolse nationaliteit en zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Agenten zagen de vrouw zonder verlichting rijden. Op de Burgemeester Matsersingel keerde de automobiliste plotseling, waarna ze tegen het verkeer in, in de richting van winkelcentrum Kronenburg reed. De politieagenten zetten de achtervolging in. Toen de auto stopte merkten de agenten bij de controle op dat de vrouw onder invloed was van alcohol. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier is de vrouw voorgeleid, waarna ze met een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal het bureau heeft verlaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---