Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Het mobiele Zorgloket tijdens de Nationale Boekenweek 30 maart 2005

Uitleg
Aan de ouderen werd uitgelegd dat als ze graag boeken willen lenen, maar niet meer zo mobiel zijn, en daardoor de weg naar de bibliotheek moeilijk kunnen maken, de boeken thuisbezorgd kunnen krijgen of boeken kunnen lenen bij het dienstencentrum in de buurt (Leo Polakhuis en Dienstencentrum Joannes de Deo). Ouderen die langskwamen vertelden dat zij graag boeken lazen die zij vroeger als kind of in hun jeugd lazen. Een mevrouw vertelde bijvoorbeeld dat ze als ze thuis is, ze eerst alle krantjes en huis- aan huisbladen leest en dan een boek pakt. 'Op het nieuws is toch al genoeg ellende, dus als ik me wil ontspannen, lees ik het liefst een mooi verhaal, zoals Heidi of Sissi'.

Bibliotheekdienst
Hoewel de boekenweek voorbij is, kunnen ouderen natuurlijk nog steeds gebruik maken van de bibliotheekdienst voor ouderen. Als u meer informatie hierover wilt, kunt u terecht op het mobiele Zorgloket.

Er zijn bovendien nog een aantal boekjes aanwezig in de bus, die als boekenweekcadeau werden uitgedeeld door de Openbare Bibliotheek. Zo lang de voorraad strekt. Dus komt u gerust even langs, niet alleen voor een boekje maar ook voor andere vragen, op het mobiele Zorgloket

Groeten vanuit het mobiele Zorgloket!