FNV KIEM

FNV opent steunpunt voor minderheden
Vragen over WAO, AOW, pensioenen, alimentatie of het vinden van werk. Onder migranten leven ze sterk, vooral bij degenen die willen remigreren naar hun thuisland. FNVs vice-voorzitter Agnes Jongerius opende gisteren in Amsterdam-Zuidoost een steunpunt voor minderheden.

Het Steunpunt Werk en Inkomen gaat deze groep helpen bij specifieke problemen op het gebied van werk, inkomen, arbeid en scholing. Het steunpunt is een initiatief van zowel de FNV als het Vrouwen Empowerment Centrum (VEC). In de loop van het jaar kunnen ook mannen er terecht voor specifiek advies.

Het is een voorbeeld van mooi traditioneel vakbondswerk, zegt Jongerius. We trainen mensen uit de doelgroep die vervolgens anderen verder helpen. In Den Haag bestaat al enige jaren zon project en dat draait succesvol. De FNV wil zich meer bezig gaan richten op groepen die ondervertegenwoordigd zijn in de vakbeweging. We kunnen gebruik maken van de gastvrijheid van het VEC. Als je een groep wilt meetrekken, dan lijken vrouwen een cruciale rol te spelen. Het is leuk om te onderzoeken of dat werkelijk zo is. Bovendien zitten er te weinig vrouwen en allochtonen in de FNV, dus waarom niet twee vliegen in één klap? Het steunpunt houdt kantoor aan de Bijlmerdreef 1301.
---