Politie Zaanstreek-waterland


PURMERLAND, PURMERLAND

Extra toezicht op inrijverbod Purmerland

Bij een controle op het inrijverbod van Purmerland woensdagochtend heeft de politie in Landsmeer een tweetal bestuurders bekeurd. Politiemensen betrapten een 19-jarige bestuurder uit Purmerend die met een plastic zak zijn kenteken had afgedekt. Hij maakte zich verder schuldig aan een behoorlijke snelheidsovertreding en kan voor deze feiten een forse geldboete tegemoet zien. Een 25-jarige Purmerender reed met een auto waarvan het kenteken geheel onleesbaar was. Hij bleek tevens twee gladde banden onder zijn voertuig te hebben. De man kan een boete tegemoet zien van in totaal 265 euro.
Het inrijverbod op het Purmerland geldt op werkdagen van 06.00 uur tot 09.00 uur voor auto's en is ingesteld om sluipverkeer tegen te gaan. Door een fotocamera worden alle kentekens gelezen en vergeleken met het bestand met ontheffingen. Dagelijks zijn er enkele automobilisten die door het afdekken van het kenteken proberen onder een bekeuring uit te komen. Overigens is het onherkenbaar maken van het kenteken geen overtreding, maar een misdrijf. De komende tijd zal door de politie extra toezicht worden gehouden.

LANDSMEER

Opnieuw verdachte aangehouden voor openlijke geweldpleging

De politie heeft een zesde verdachte aangehouden wegens betrokkenheid bij een vechtpartij op woensdag 2 maart. Een 46-jarige man en zijn 17-jarige zoon werden toen door een groep jongeren geschopt en geslagen. De groep was op de hoek van de Van Beekstraat en de Dorpsstraat sneeuw- en ijsballen aan het gooien naar passerende auto's. De vechtpartij ontstond toen de man de groep aansprak op dit gedrag.
De zesde verdachte, een 18-jarige Amsterdammer, is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris in Haarlem. Hiermee zijn alle hoofdverdachten opgepakt en het politieonderzoek afgerond. Politie en Justitie namen de zaak hoog op, vanwege de aanleiding en het karakter van de vechtpartij. Ook toen beide slachtoffers al op de grond lagen ging het schoppen en slaan door. Vader en zoon moesten door een arts behandeld worden en ook hun auto liep behoorlijke schade op.

18:30 29-MRT-05
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
Motorrijder gewond
Bij een botsing met een auto is een 33-jarige motorrijder uit Zwaag gewond geraakt. De man reed over de Provincialeweg N247 en zag een auto over het hoofd die voor het stoplicht ter hoogte van Middelie stilstond. Door de botsing die volgde raakte de man gewond aan zijn arm en werd overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. De motor raakte dusdanig beschadigd dat de politie het kentekenbewijs deel I invorderde. Ook de auto liep schade op.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-300305

13:00-16:00
ZAANDAM, HOUTVELDWEG

Geen gordel om

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben op de Houtveldweg in Zaandam een verkeerscontrole gehouden. Gelet werd vooral op het dragen van de autogordel. In totaal 21 inzittenden droegen geen gordel en ontvingen een boete van 45 euro. Verder werden nog acht boetes uitgedeeld voor te hard rijden (3x), bellen tijdens het rijden (2x) en het rijden met een niet goedgekeurde kentekenplaat. Ten slotte werd ook een bestuurder bekeurd voor negeren van het stopteken.

09:40-12:05/19:00-21:15 29-MRT-05
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG

Weinig hardrijders (1)

Op de Provincialeweg (80 km per uur) in Wijdewormer werd dinsdagochtend en -avond een snelheidscontrole gehouden. In de ochtenduren hield slechts een tiental automobilisten zich niet aan de snelheid. In de avond reden twee keer zoveel bestuurders te hard als in de ochtend. Tijdens beide controles passeerden bijna duizend voertuigen de radarauto. Zowel 's morgens als 's avonds werd een hoogste snelheid gemeten van 100 km per uur.

09:30-12:00 29-MRT-05
MIDDEN-BEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244

Weinig hardrijders (2)

Op de N244 in de Midden-Beemster werd dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Slechts drie bestuurders reden te hard terwijl ruim duizend voertuigen de controle passeerden. De hoogste snelheid bedroeg 131 km per uur bij een toegestane snelheid van 100 km per uur.

19:00-21:15 29-MRT-05
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
34 km per uur te hard
Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer (80 km per uur) werd dinsdagavond een snelheidscontrole gehouden. Tijdens de controle werd een hoogste snelheid gemeten van 114 km per uur. Zeven procent van alle bestuurders reed te hard.


---- --