Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (30/03)

BERGEN OP ZOOM, 30 maart 2005

Auto buit bij woninginbraak
STEENBERGEN: Bij een woninginbraak aan de Kloosterturf is dinsdagnacht een auto buitgemaakt. De daders boorde een gaatje in de sponning van het keukenraam en konden zo het keukenraam openen en binnenkomen. De in de woning aanwezige autosleutels zijn meegenomen waarna de auto, een Audi A 4 Avant, kleur grijs voorzien van het kenteken 74-LD-SG is hierna meegenomen.

Auto-inbraken
ROOSENDAAL: Bij de politie zijn de afgelopen dagen vier aangiften binnengekomen van inbraken in autos. Maandagnacht werd ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Boomgaardstraat. Een ruit werd ingeslagen en een autoradio-/CD-speler en een portemonnee werd meegenomen. Maandag overdag werd ingebroken in een tweetal autos die geparkeerd stonden aan het Stadserf en de Molenstraat. Ook van deze voertuigen is een ruit vernield waarna de autoradio werd meegenomen. Dinsdagavond was een personenauto aan de Burgemeester Prinsensingel aan de beurt. Het portierraam werd ingeslagen en de
autoradio-/CD-speler werd gestolen.

Politie houdt illegale vreemdeling aan
ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man kon bij de controle geen geldig identiteitsbewijs tonen. Later bleek dat de man in het geheel niet in het bezit was van identiteitspapieren. De man verbleef illegaal in Nederland. Hij was op 21 maart reeds uitgezet naar België maar weer teruggekomen. De man is overgedragen aan de
Vreemdelingenpolitie.

Inbraak in bedrijf (1)
ROOSENDAAL: Dinsdagnacht is ingebroken in een bedrijf gevestigd aan de Leemstraat. De daders zijn vermoedelijk via de loods het pand binnengekomen. Vervolgens is de toegangsdeur naar het kantorencomplex geforceerd. Vanuit dit pand is een tweetal computers, een faxapparaat en een kopieermachine meegenomen.

Inbraak in bedrijf (2)
ROOSENDAAL: Dinsdagnacht rond 04.10 uur is er ingebroken in een supermarkt aan de Rembrandtgalerij. De daders hebben een ruit aan de voorzijde van het pand vernield en konden zo bij de afdeling rookwaren komen. Een aantal sloffen sigaretten zijn ontvreemd. Enkele aangetroffen sporen worden door de technische recherche onderzocht.

Inbraak in bedrijf (3)
ROOSENDAAL: In een bedrijf aan de Bergrand is dinsdagnacht ook ingebroken. Ook hier werd een ruit ingegooid. Meerdere computers zijn hier weggenomen.

Diefstal uit auto
ROOSENDAAL: Vanaf een parkeerplaats aan de achterzijde van de flat aan de Philipslaan is dinsdagnacht een auto gestolen. Het gaat hier om een Ford Escort kleur bruin met het kenteken PN-39-PL.

Auteur: Nicolette Bovenhorst