Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (30/03/05)

OOSTERHOUT NB, 30 maart 2005

Politie houdt opnieuw drie jongeren aan
(zie ook persbericht 29/03/05)

KAATSHEUVEL: De politie heeft woensdag 30 maart opnieuw drie jongeren aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Kaatsheuvel, een 14-jarige jongen uit Kaatsheuvel en een 15-jarige jongen uit Sprang-Capelle. De dag ervoor, dinsdag 29 maart, hield de politie in dezelfde zaak ook al zes jongeren (vijf jongens en een meisje, in leeftijd variërend van 13 tot 18 jaar oud en woonachtig in Kaatsheuvel) aan.
De negen jongeren worden ervan verdacht gedurende enkele jaren twee families te hebben lastig gevallen. De twee families deden eerder deze maand aangifte. Ze worden al langere tijd door een groep jongeren getreiterd, uitgescholden en mishandeld. Ook worden er vernielingen gepleegd aan hun woningen en autos. De politie sluit niet uit dat meerdere mensen het slachtoffer zijn geworden van de groep. Ook sluit de politie meerdere aanhoudingen niet uit.
De woensdag aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. Ze worden samen met een 16-jarige jongen, die dinsdag in verzekering is gesteld, vrijdag 1 april voorgeleid aan de officier van Justitie. De overige vijf zijn na verhoor heengezonden.

Man aangehouden na mishandeling vader en zus

TERHEIJDEN: De politie hield woensdag 30 maart een 20-jarige man uit Terheijden aan. De man had een dag ervoor zijn 51-jarige vader mishandeld en diverse vernielingen gepleegd aan het ouderlijk huis. Ook heeft hij de afgelopen tijd zijn 17-jarige zus mishandeld. Beiden deden aangifte tegen de man. De man bekende de feiten te hebben gepleegd en is na verhoor met een AU-dagvaarding heengezonden. De afkorting AU staat voor Aanhouden en Uitreiken. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen een dagvaarding krijgt uitgereikt. Op deze dagvaarding staat de datum van de terechtzitting. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij bij verstek worden veroordeeld.

Twee jongens aangehouden na winkeldiefstal

WAALWIJK: Een beveiligingsbeambte hield dinsdag 29 maart omstreeks 15.30 uur in een speelgoedwinkel in winkelcentrum De Els drie jongens aan op verdenking van winkeldiefstal. De drie werden overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau.
Twee van de drie, 13 jaar oud en afkomstig uit Waalwijk en Sprang-Capelle, bleken bij diverse winkels winkeldiefstallen te hebben gepleegd. Behalve aan de speelgoedwinkel bracht het tweetal ook een bezoek aan een warenhuis, een cadeauwinkel en een snoepwinkel in winkelcentrum De Els en aan een speelgoedwinkel en een elektronicazaak in de Stationsstraat. Hun buit bestond onder andere uit cds, computerspellen en snoep. De twee bekenden de diefstallen en werden later op de avond aan hun ouders overgedragen. De derde aangehouden jongen bleek niks met de winkeldiefstallen te maken te hebben gehad. Hij werd per abuis aangehouden.

Italianen opgepakt met partij nepkleding

RAAMSDONKSVEER: De politie arresteerde dinsdag 29 maart twee mannen, afkomstig uit Italië. Het duo (36 en 27 jaar oud) was in de buurt van het Lissenveld / de Breetweerlaan aan het venten met kleding. Een passant die door hen was aangesproken maakte daarvan rond 14.15 uur melding bij de politie. De illegale verkopers waren vrij snel te traceren. In hun auto trof de politie vierentwintig jassen van het merk Armani aan, compleet met labels. Bij nader onderzoek bleek het om nagemaakte merkkleding te gaan. De partij imitatiekleding is in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bejaarde vrouw slachtoffer van zakkenrollers

RIJEN: Dinsdag 29 maart is een 80-jarige vrouw uit Rijen het slachtoffer geworden van zakkenrollerij. De vrouw deed tussen 13.00 en 13.30 uur boodschappen in het winkelcentrum aan het Wilhelminaplein. Haar handtas zat op dat moment in haar rollator. Tijdens het winkelen liep de vrouw even weg van de rollator. Bij het afrekenen bleek dat haar handtas verdwenen was. Vermoedelijk heeft een dief de tas in het onbewaakte moment meegenomen. De politie nam een aangifte op van de vrouw. Verder bestudeerde de politie videobeelden van
bewakingscameras, waarop te zien is dat het om een vrouwelijke dader gaat.

Drie gewonden na aanrijding, bestuurder nog zoek

OOSTERHOUT: Dinsdag 29 maart omstreeks 18.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Statendamweg een auto tegen een lantaarnpaal was gereden en dat daarbij gewonden waren gevallen. Ter plaatse trof de politie drie gewonde mensen aan. De drie, een 18-jarige vrouw uit Heusden, een 30-jarige man uit Veen en een 35-jarige man uit Oosterhout, verklaarden inzittenden te zijn geweest van de auto. De bestuurder van de auto was spoorloos verdwenen. De drie gewonden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Politiemensen van de afdeling Verkeersongevallenanalyse hebben ter plaatse een sporenonderzoek verricht. De rijbaan van de Statendamweg is tussen de Havenweg en de Kanaalstraat in de richting van het centrum tot ongeveer 19.45 uur afgesloten geweest.

Auto weg na bedrijfsinbraak

DORST: Tussen maandag 28 maart 18.00 uur en dinsdag 29 maart 14.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan De Vliert. Een slot van een deur bleek te zijn geforceerd. Uit het pand werden onder andere een auto en gereedschap weggenomen. De auto is een witte Dodge Ram, voorzien van het kenteken VD-DL-98.

Woninginbraak

DONGEN: Een 59-jarige inwoner van Dongen deed woensdag 30 maart aangifte van inbraak in zijn woning. Maandag 28 maart is tussen 14.00 uur en 23.00 uur ingebroken in de woning van de man in de Groenstraat. Uit de woning werden onder andere sieraden en een fototoestel weggenomen.

Politie houdt snelheidscontroles

DONGEN: De politie hield dinsdag 29 maart snelheidscontroles op de Noorderlaan (maximumsnelheid 50 km/uur), de Gemeentenweg (maximumsnelheid 80 km/uur) en de Vennen (maximumsnelheid 50 km/uur). Op de Noorderlaan controleerde de politie tussen 12.45 uur en 14.15 uur 362 passanten, van wie er 36 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur.
Op de Gemeentenweg, waar de politie tussen 14.30 uur en 16.30 uur 649 passanten controleerde, reden 30 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 107 km/uur.
Op de Vennen controleerde de politie tussen 17.10 uur en 18.10 uur 432 passanten, van wie er 50 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 83 km/uur.

Fietser gewond na aanrijding

WAALWIJK: Dinsdag 29 maart omstreeks 09.00 uur vond op de kruising van de Dr. Van Karnebeeklaan, Dr. Kuijperlaan en Mr. Van Bossestraat een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser. De fietser, een 74-jarige man uit Waalwijk, reed over de Dr. Van Karnebeeklaan en verleende op de kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist, een 54-jarige man uit Waalwijk. De fietser kwam door de aanrijding ten val en is met letsel aan zijn gezicht overgebracht naar een ziekenhuis.

Man aangehouden na belediging ambtenaar in functie

OOSTERHOUT: Surveillerende politiemensen zagen dinsdag 29 maart omstreeks 10.00 uur in de Abdis van Thornstraat een voor hen rijdende automobilist een auto en een tractor rechts inhalen. Ze gingen daarop achter de automobilist aan om hem hiervoor te bekeuren en konden hem in de Meidoornlaan tot stoppen brengen. De verdachte, een 47-jarige Oosterhouter, stapte uit en gaf één van de politiemensen een duw. Ook beledigde hij de politiemensen. Daarop is de man aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie. Tegen de man is proces-verbaal opgelegd. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van EUR 220,- aangeboden, dat hij betaalde. De man is omstreeks 12.00 uur weer op vrije voeten gesteld.

Politie houdt verkeerscontrole

DONGEN: De politie hield dinsdag 29 maart een verkeerscontrole in de Planetenstraat. Daarbij werd één bekeuring uitgeschreven, voor parkeren in de groenstrook.

Auteur: Leonie van Ooijen