Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 30 maart 2005

Politie houdt zestal hennepknippers aan

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen aan de Plataanstraat zes verdachten uit Breda aangehouden. De drie mannen van 35, 39 en 62 jaar en drie vrouwen van 38, 49 en 50 jaar worden verdacht van het knippen van hennepplanten. De politie kwam in actie na een tip dat in een woning aan de Plataanstraat hennep geknipt zou worden. Op het moment dat de politie de tuin van het pand betrad liepen vijf mensen een schuur uit en werden gearresteerd. Een zesde persoon werd in de woning aangehouden. De schuur bleek te zijn ingericht om de hennep te knippen. De politie nam 17 kg geknipte, ruim 50 kg ongeknipt henneptoppen en een aantal vuilniszakken met restanten in beslag. De ruimte was voorzien van een afzuiginstallatie. Ook deze werd in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor in de loop van de middag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Resultaten snelheidscontrole

BREDA: De politie heeft woensdag aan de Allerheiligenweg en Ambachtenlaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 1650 gecontroleerde bestuurders reden er 171 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Inbraak woning

BAVEL: In de nacht van dinsdag op woensdag is aan het Distelveld een inbraak in een woning gepleegd. De dader kwam op nog onbekende wijze de woning binnen. De buit bestaat uit een aantal portemonnees en een laptop. De politie heeft een buuronderzoek ingesteld en heeft de technische recherche gevraagd een sporenonderzoek in te stellen.

Auteur: Henk Snepvangers