Gemeente Deventer

Week 13, 30 maart 2005

GEMEENTE INVESTEERT IN VERKEERSVEILIGHEID

Vanaf vandaag worden op zes locaties in de gemeente Deventer snelheidswaarschuwings-systemen geïnstalleerd. De systemen waarschuwen automobilisten bij te hard rijden. De gemeente hoopt op deze manier âhard-rijdersâ bewust te maken van hun gedrag. De locaties in Deventer zijn Grote Ratelaar, Somervaart, Koningin Wilhelminalaan, Albertus van Leusenweg, Olsterweg en Neerstraat. Ook Bathmen is voorzien van een systeem. De politie ondersteunt dit initiatief en heeft aangegeven extra te gaan controleren op de wegvakken waar de snelheidswaarschuwings-systemen worden geplaatst.

Elk jaar gebeuren in Deventer enkele ongelukken met fatale afloop en ongeveer tweehonderd letselongelukken. De gewenste daling blijft achter bij de doelstelling om in 2010 veertig procent minder ongevallen te hebben dan in 1986. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten dit jaar stevig te investeren in de verkeersveiligheid. Hierbij gaat het om een bedrag van ruim negentigduizend euro voor educatieve acties. De provincie subsidieert dit voor 75 procent.

Om terugdringing van het aantal ongelukken te bereiken organiseert 3VO samen met de gemeente en de politie activiteiten om verkeersdeelnemers bewust te maken van hun verkeersgedrag. Een van de maatregelen die in het actieplan verkeersveiligheid 2004 worden genoemd is de aanschaf van zeven snelheidswaarschuwingssystemen om, op wisselende plaatsen, automobilisten bewust te maken van te hard rijden. Na circa drie maanden worden de systemen verplaatst naar andere locaties. De systemen attenderen verkeersdeelnemers op hun rijsnelheid met als doel een positieve beïnvloeding van het verkeersbeeld.

Publicatiedatum: 30-3-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 30 maart 2005