Ingezonden persbericht


Published: 08:00 30.03.2005 GMT+2 /HUGIN /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: 30 miljoen euro Duitse orders technologie in InterContinental en Holiday Inn

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het onlangs voor een totale waarde van circa 30 miljoen euro opdracht heeft gekregen voor de complete technologie zowel in het nieuw te realiseren luxe hotel InterContinental in Düsseldorf als voor de renovatie van het Holiday Inn hotel in München.

Aan de westzijde van de Konigsallee, de belangrijkste kantoren- en winkelstraat in Düsseldorf, wordt het vijfsterren InterContinental Hotel gerealiseerd. Het hotel telt 280 kamers en suites, 25.000 m² event- en conferentieruimte, 8.700 m² kantoorruimte, een 4.600 m² grote beauty- en fitnessclub en een ruime parkeergarage voor 300 auto's. In dit hotel verzorgt Imtech de complete technologie. Imtech is onder meer verantwoordelijk voor de lucht- en klimaattechnologie, sprinklertechnologie, elektrotechniek, ICT-infrastructuur en beveiliging. Innovatief is de koeling in het gebouw, waarbij gebruik wordt gemaakt van ondergronds bronwater. Oplevering vindt plaats begin 2006.

Midden in het culturele hart van München, nabij het Concertgebouw, ligt het driesterren plus hotel Holiday Inn. Dit hotel telt 592 kamers en suites, ondergebracht in totaal vier gebouwen met een hoogte van ruim 22 meter elk. Dit hotel wordt, mede met het oog op de organisatie van het WK Voetbal 2006, compleet gerenoveerd. De renovatie zal in diverse fasen plaatsvinden, waarbij de exploitatie van het hotel grotendeels wordt gecontinueerd. Ook in dit hotel verzorgt Imtech de complete technologie, waaronder de lucht- en klimaattechnologie, elektrotechniek en ICT-infrastructuur. Vanwege de hoogte van het gebouw gelden er strenge brandvoorschriften. In dit kader besteedt Imtech extra aandacht aan de brandbeveiliging. Innovatieve technologie maakt het mogelijk dat gasten bij brand het hotel rookvrij kunnen verlaten. Oplevering vindt plaats eind maart 2006, ruim voor aanvang van het WK Voetbal 2006. Zoals bekend is München één van de steden waarin dit toernooi plaatsvindt.

In de hotelsector in Europa bezit Imtech een sterke positie. In Nederland wordt de laatste hand gelegd aan de technologie in het viersterren Kruisherenhotel in Maastricht. In Brussel is Imtech verantwoordelijk voor de technologie in nieuwe hotels van Sofitel en SAS Radisson. In Barcelona realiseert Imtech de technologie in het hotel Diagonal. De totale waarde van deze opdrachten bedraagt ruim 25 miljoen euro.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ongeveer 13.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ruim 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Engeland, Spanje en is tevens actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AscX) en de Next 150 index.

Persbericht (PDF)

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl