FNV

Overleg over cao metalektro onderbroken, actiedag nadert

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de 160 duizend werknemers in de metaal- en elektrotechnische industrie zijn dinsdagavond onderbroken. Het overleg gaat woensdagmiddag verder als nieuwe pensioenberekeningen zijn uitgevoerd.
"Als het gaat om de loonaanvulling voor zieke werknemers en het loonbod zijn de verschillen nog levensgroot", benadrukt vakbondsonderhandelaar Hans van der Windt. "We zijn er nog lang niet. De voorbereidingen op de acties van vrijdag 1 april gaan gewoon door."

Het gesprek over de cao metalektro (grootmetaal) beperkte zich dinsdag tot de technische mogelijkheden om de prepensioenregeling om te bouwen. Andere onderwerpen kwamen nauwelijks ter sprake. Concreet is dinsdag alleen bevestigd dat de werkgevers hun voorstel om vier atv-dagen, zonder vergoeding, te schrappen, laten vallen.

Onder druk van mogelijke stakingen - het ultimatum liep maandag om middernacht af - hadden de werkgevers de vakbonden vorige week uitgenodigd het cao-overleg te hervatten. FNV Bondgenoten ging daarop in omdat de concessies die de uitnodiging vergezelden, "een stapje in de goede richting" zetten.

De onderhandelingen over de cao in de metalektro (grootmetaal) liepen eerder in de zevende ronde, op 25 februari, vast. Van der Windt stelde toen dat verder praten geen zin had door de starre opstelling van de werkgevers.

Hieronder is het laatste pamflet over de cao-onderhandelingen in de metalektro op te halen.

Attachments:
pamflet Metalektro cao-ronde 8.doc Zie het origineel