Stadsdeel Amsterdam Centrum

Handhaving objecten aan walmuren

Het Dagelijks Bestuur heeft ingestemd met het besluit over handhaving objecten aan walmuren. Op veel plaatsen in het stadsdeel zijn aan walmuren objecten bevestigd die (meestal) worden gebruikt bij het afmeren van pleziervaartuigen, zonder dat hiervoor een vergunning of ontheffing is verleend.

Schade aan gemeente-eigendom

Deze veelal verwaarloosde objecten, zoals autobanden, touwen, planken, bordjes en trapjes geven een rommelig en diffuus beeld van de kademuren. Daarnaast ontstaat door het bevestigen van deze objecten in muren en railingen schade aan gemeente-eigendom.

Verordening

Op grond van de Verordening op de Haven en het Binnenwater (art. 2.17 en 2.18) en op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (art. 8.1 en 8.2) zal het stadsdeel overgaan tot het verwijderen van deze illegale objecten. Eigenaren worden tot 14 april 2005 in de gelegenheid gesteld de objecten te verwijderen. Daarna wordt overgegaan tot handhaving.

Bezwaarschrift

Iedere belanghebbende bij dit besluit kan binnen zes weken na dagtekening van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam-Centrum, te richten aan de sector Middelen, afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken, Postbus 202, 1000 AE Amsterdam.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u bellen met het stadsdeel, telefoon (020) 552 4444. U kunt het gehele besluit raadplegen op deze website (pdf-bestand, 3 kb).

De bijlagen op deze website worden aangeboden in de vorm van Pdf-bestanden. Als u dit bestandsformaat niet kunt openen, kunt u hier Acrobat Reader downloaden. getacro.gif