Nighttown Rotterdam

DO 31.03 EDAN & INSIGHT (B)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Insight werd geboren in St. Thomas op de Maagden eilanden. Als tiener emigreerde hij naar Amerika, Boston. In diezelfde stad woont ook Edan. Beiden zijn ze actief in de hiphopwereld als MC en producer. Edan & Insight werken vaak samen en niet alleen in de studio. Ook op het podium is het een succesvol duo. Donderdag 31 maart staan ze in de basement van Nighttown!

Insight is een van de meest ondergewaardeerde MC's in het hiphopwereldje. Misschien juist omdat hij zo puur klinkt en zo typisch hiphop is dat het misschien niet meer opvalt. Maar eerlijk: slechts weinigen kunnen hem dit nadoen. Zowel op productiegebied als op de vlijmscherpe vocals. Insight combineert jazz, soul vocals moeiteloos samen met ijzersterke drumlines waar je hoofd automatisch op knikt.

De stijl van Edan is erg old-school gericht met hier en daar wat nieuwe invloeden. Hij liet voor het eerst van zich horen in 1999 met de uitstekende 12" Sing It Shitface. Dit werd uitgebracht op het kleine label Biscuit Head, maar eigenlijk pas in 2001 op redelijk grote schaal ontdekt door het publiek. Een van de grootste verdiensten van Edan is dat hij alles zelf doet: de productie, MC'ing, de cuts tot en met het artwork.

DO 31.03 EDAN & INSIGHT
Zaal open: 21.00 uur
Aanvang: 22.00 uur
EUR 7,50 ex. lidm.
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Plaatboef, Velvet, Studenten Uitburo en Nighttown Café

www.nighttown.nl / www.humblemagnificent.com
---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke.
T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl

---- --