Politie Zeeland


---


W-1784-2005 Aanrijding in Middelburg

Op de Kanaalweg in Middelburg vond donderdag om 16.52 uur een kop / staartbotsing plaats.
Een 55-jarige Oost-Souburgse bestuurder van een autobus reed over de Kanaalweg in de richting van de Stationsstraat. Voor hem stonden bij het stoplicht drie personenauto's te wachten. De buschauffeur kon niet tijdig stoppen en botste tegen de auto van een 50-jarige Middelburger die vervolgens tegen de auto van een 76-jarige plaatsgenoot botste. Deze reed vervolgens tegen de auto van een 24-jarige vrouw uit de gemeente Veere. Haar auto liep geen zichtbare schade op. De andere drie voertuigen raakten beschadigd.


R-1785-2005 Radar- en optospeedcontrole

Donderdag van 08.00 - 17.30 uur werd radarcontrole gehouden op de Postweg in Kapelle, de Zanddijk in Kruiningen en de Oude Rijksweg in Rilland.
Totale aantal passanten: 1252, totale aantal overtredingen: 28.

Donderdag werd van 06.00 - 15.30 uur optospeedcontrole gehouden op de Sloeweg in Vlissingen en de Vrouwenpolderseweg in Vrouwenpolder.
Totale aantal passanten: 2884, totale aantal overtredingen: 151.


W-1786-2005 Alcohol op straat

Een 32-jarige Middelburger werd donderdag om 17.05 uur op het Bolwerk in zijn woonplaats aangehouden voor het drinken van alcohol op straat.
Bij zijn aanhouding wilde hij zijn volledige personalia niet opgeven. Hij werd bekeurd voor het drinken op de openbare weg, voor het niet opgeven van zijn gegevens en omdat hij afval had weggegooid, kreeg hij ook hiervoor een bekeuring.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.