Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

31/03/05 Prins Constantijn en Prinses Laurentien bij start viering 400 jaar diplomatieke betrekkingen Nederland-Denemarken

Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Constantijn, Prinses Laurentien der Nederlanden en Prinses Mary van Denemarken wonen donderdagavond 31 maart 2005 het galadiner bij ter gelegenheid van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Denemarken. Het diner vindt plaats in Kasteel Kronborg te Elsinore in Denemarken. De ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen, de heer dr. B.R. Bot en de heer P.S. Moeller, houden een toespraak. Prinses Mary zal die avond een naar haar vernoemde in Nederland gekweekte gerbera in ontvangst nemen.

Op 31 maart is het precies 400 jaar geleden dat Nederland een permanente diplomatieke vertegenwoordiger naar Denemarken stuurde. De Staten-Generaal gaven Isaac Pieterszoon de opdracht de Nederlandse handelsbelangen te behartigen in het Deense stadje Helsingoer. In het kader van het jubileumjaar vinden diverse culturele, muzikale en sportieve activiteiten plaats. Het galadiner is de officiële start van de festiviteiten.