Time : 8:57:20 AM
Date : Thursday, March 31, 2005
Sender Name: Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (K VIV)

Opvallende stijging jobaanbod ingenieurs

De positieve trend die de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging in 2004 vaststelde op de arbeidsmarkt voor ingenieurs zet zich ook in 2005 verder. In maart is er zelfs sprake van een "opvallende" stijging van het aantal vacatures voor de doelgroep van universitair geschoolde ingenieurs. Een erg gunstige evolutie die ook een weerslag kan krijgen op de gehele Vlaamse tewerkstelling. Ingenieurs spelen binnen ons economisch bestel een rol van hefboom. Hefboombanen creëren door hun activiteit van innoveren en ondernemen bijkomende jobs en groei. Wanneer het aantal toeneemt heeft dit op termijn ook een positief effect op de tewerkstelling van andere beroepsgroepen.


* Voor de cijfers, zie ook grafiek bijgesloten als picture in dit persbericht - Deze telling werd uitgevoerd op de K VIV-Jobberichten van de laatste vijf jaar. De Jobberichten bieden tweewekelijks een overzicht van de vacatures voor universitair ingenieurs, hetzij verschenen in de pers, hetzij rechtstreeks aan de K VIV gesignaleerd door bedrijven en diensten. K VIV-leden kunnen de Jobberichten gratis consulteren via de website www.kviv.be. Ongeveer 2300 ingenieurs maken van deze dienstverlening gebruik.

Meer weten?
David De Sager
Verantwoordelijke Job- en Studiedienst K VIV
david.de.sager@kviv.be
03-260 08 40
www.kviv.be

Over de K VIV:
De K VIV werd opgericht in 1928 en verdedigt de belangen van universitair ingenieurs. De vereniging telt ongeveer 11.000 individuele leden. In de loop der jaren is de K VIV uitgegroeid tot een stevig gestructureerde en steeds actievere vereniging die ook op Europees vlak een voortrekkersrol speelt. De K VIV is erkend als de Vlaamse vertegenwoordiger van bio- en burgerlijk ingenieurs. De werking steunt op de belangeloze inzet van een duizendtal leden die borg staan voor voortdurende vernieuwing, creativiteit en kwaliteit.

Bijlage beschikbaar bij dit persbericht op www.pressreleases.be

URL: http://www.kviv.be

Link to Press Release - NL