Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


31 maart 2005


Lichtenvoorde - Chloorgaswol bij zwembad

Vanmorgen is bij het zwembad aan de Kerkhoflaan een kleine chloorgaswolk vrijgekomen. Een 25 jarige chauffeur van een bedrijf in Apeldoorn was chloorgas aan het overpompen. Vermoedelijk is hier iets fout gegaan, waardoor een gaswolk ontstond. De Apeldoorner kreeg ademhalingsproblemen en werd per ambulance overgebracht naar het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem. Op het moment van het ongeluk bevonden zich ongeveer 40 mensen in het zwembad, die direct werden geëvacueerd. Door de windrichting kwam de vluchtige stof in het zwembad. Voor zover bekend zijn er geen gewonden of mensen met ademhalingsproblemen en op dit moment (12.00 uur) is men nog aan het vertileren. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


Winterswijk - Winkeldiefstal


Dinsdagmiddag (29/3) zijn twee winkels in de Misterstraat slachtoffer geworden van winkeldiefstal. Uit de winkels werd kleding weggenomen. Meerdere vrouwen en een man kwamen tegelijk de winkel. Het winkelpersoneel werd door één van afgeleid, waarna de kleding kon worden weggenomen. Het gaat om een man van ongeveer 25-30 jaar, 2 vrouwen van ca. 25 jaar en een vrouw van ongeveer 45 jaar oud. Allen hadden zwart haar en een getinte huid. De politie is een onderzoek gestart.


Varsselveld / Terborg - 150 bestuurders te hard


Agenten hebben woensdagmiddag bij controle op de Aaltenseweg 90 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 355 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km. Er is hier 80 km toegestaan.


Bij controle op de Silvoldseweg in Terborg reden 60 van 725 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Deze overtreders kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --