Politie Midden- en West Brabant

Politie lost serie inbraken op

TILBURG, 31 maart 2005

Politie lost serie inbraken op

TILBURG Met de aanhoudingen van vijf mannen en een vrouw heeft een rechercheteam van de politie in district Tilburg een serie van 27 inbraken opgelost. De aangehouden verdachten worden verdacht van inbraken in cafés, cafetarias, maneges en sportkantines. Bij deze inbraken maakten zij sterke drank, rookartikelen en etenswaren buit. Ook haalden ze geld uit spaarkassen en gokautomaten. De buit werd gebruikt om benzine en cocaïne te kopen.

De zaak kwam aan het rollen toen op zaterdagavond 19 februari jl., rond kwart over tien, werd ingebroken in een bedrijf aan de Korenstraat in Moergestel. De inbrekers werden hierbij door de eigenaar van de zaak en een getuige overlopen. Omdat één van de verdachten hen bedreigde wisten de inbrekers te ontkomen. Aan de hand van een uitgebreid buurtonderzoek kreeg de politie informatie over het voertuig waarmee de inbrekers waren gevlucht.

De districtsrecherche van Tilburg kreeg bij haar onderzoek assistentie van rechercheurs uit het politie district Oosterhout en de Kempen, van respectievelijk de politieregio Midden en West Brabant en Brabant Zuid Oost.

De aangehouden verdachten komen uit Reusel, Bladel en Eersel en zijn tussen de 20 en 30 jaar oud.

In het politiedistrict Tilburg pleegden de groep 13 inbraken in de plaatsen Oisterwijk, Esbeek, Diessen en Hilvarenbeek. Tien feiten werden gepleegd in de politieregio Brabant Zuid Oost. Daar vonden inbraken plaats in Reusel, Bladel en Hoge en Lage Mierde. In vier gevallen was sprake van heling van gestolen goederen.

Van de verdachten zijn er 5 voorgeleid bij de rechter commissaris in Breda. Drie van hen zitten nog in voorlopige hechtenis.

Auteur: Carel Bouman