ProRail

Persbericht

16-03-2005

Spoorwerkzaamheden tussen Deventer en Wierden

In opdracht van ProRail werken verschillende aannemers aan het spoor tussen Deventer en Wierden. De werkzaamheden starten op zaterdag 19 maart om 00.20 uur, zullen duren tot en met maandag 21 maart 04.30 uur en zijn van invloed op de treindienstregeling van NS. Om de âtreinvrije periodeâ zo goed mogelijk te benutten, voeren de aannemers hun werk-zaamheden gelijktijdig uit.

Het gaat om verschillende werken. Op het traject Deventer-Wierden vernieuwt een aannemer de dwarsliggers (=bielzen) en het ballastgrind. Tegelijkertijd treft een andere aannemer voorbereidingen voor het bouwen van een onderdoorgang in de Reggesingel/Morsweg in Rijssen. Vanwege de veiligheid voor de baanwerkers is er geen treinverkeer. Door alle werkzaamheden te clusteren en gelijktijdig uit te voeren wordt de overlast voor treinreizigers beperkt gehouden tot één weekeinde. De omwonenden van het spoor zijn schriftelijk geïnformeerd over alle nachtelijke werkzaamheden in dit weekeinde en de hinder die zij hiervan ondervinden.

Werkzaamheden onderdoorgang Reggesingel/Morsweg

Aannemerscombinatie TBI Haverkort/Van Gelder brengt dit weekend stalen damwanden in de grond. Daarnaast voert zij grondwerkzaamheden uit. De werken dienen als voorbereiding op de bouw van een nieuwe onderdoorgang in de Reggesingel/Morsweg bij het station. In week 23 schuift de aannemer het naast de spoorbaan gebouwde spoordek (deel van de onderdoorgang waarop de sporen komen te liggen) in het spoor. De nieuwe onderdoorgang is in december dit jaar gereed.

Werkzaamheden spoorvernieuwing Deventer-Wierden

Aannemers Volker Stevin Rail & Traffic en Strukton Railinfra vernieuwen dit weekend op delen van het spoor Deventer-Wierden het ballastgrind en de dwarsliggers (=bielzen) in de gemeenten Rijssen-Holten en Wierden. Daarbij zetten de aannemers grote machines in. Als gevolg van deze werkzaamheden sluiten de aannemers diverse overwegen in beide gemeenten tijdelijk voor alle verkeer af. Voor actuele informatie over de afsluiting van de overwegen en eventuele omleidingen wordt aangeraden de gebruikelijke gemeentelijke informatiekanalen te raadplegen.

Gevolgen treindienst

Als gevolg van de werkzaamheden kan NS gedurende deze periode haar normale dienstregeling tussen Deventer en Almelo niet uitvoeren. Treinreizigers kunnen deze dagen gebruik maken van bussen. Voor meer informatie wordt geadviseerd www.ns.nl te raadplegen en teletekstpagina 754, of te bellen naar 0900-1475 (⬠0,35 p.m.). Bij de NS-servicepunten ligt de folder âGewijzigd treinverkeerâ met informatie over deze werkzaamheden en werkzaamheden elders in het land.