Dienstenbond CNV

Periodiek overleg met CSU
31-03-2005

Op 30 maart heeft de CNV Dienstenbond periodiek overleg gehad met uw werkgever. In dit overleg hebben we de ontwikkelingen binnen CSU Security besproken. Onderstaand worden kort de besproken onderwerpen weergegeven.

Nieuwe OR
Uw werkgever heeft aangegeven met de nieuwe OR goede afspraken te willen maken op het gebied van wederzijdse communicatie. Daarnaast is uw werkgever van mening dat het van groot belang is om de OR tijdig bij het besluitvormingsproces te betrekken. In het verleden is dit niet altijd tijdig gebeurd, wat uiteraard kan leiden tot weerstand en soms ook onnodige vertraging van het besluitvormingsproces.

CSU Security Spreekt
Dit is de titel van een studie naar de communicatie in een gedecentraliseerde organisatie. Aanleiding voor dit onderzoek is geweest dat de communicatie binnen CSU Security niet altijd even soepel verloopt. Er is op dit moment een werkgroep ingesteld die gaat bezien welke aanbevelingen uit het onderzoek al op korte termijn zijn te realiseren en welke aanbevelingen op langere termijn kunnen worden gerealiseerd. U wordt op de hoogte gehouden o.a. via Focus.

Opzetten diversiteitsbeleid
Uw werkgever onderschrijft de noodzaak en de wens om een divers opgebouwd bedrijf te hebben. Vanuit P&O wordt op dit moment een begin gemaakt a anhetdiversiteitsbeleid.Menwildiversiteitineenbrede context invoeren. De plannen staan nog in de kinderschoenen, in de loop van het jaar wordt hierover meer duidelijk.

Ziekteverzuim
Over de eerste twee periodes van 2005 is het ziekteverzuim ten opzichte van 2004 gedaald naar 5,5%.

Keuring bij in dienst treden?
Uw werkgever denkt op dit moment aan het invoeren van een keuring bij in dienst treden. Een dergelijke keuring mag alleen plaatsvinden op de onderdelen waarbij medewerkers in het werk te maken krijgen. Hierbij wordt gekeken naar de lichamelijke en geestelijke belasting. Deze plannen zijn nog niet definitief. Hierbij wordt ook gedacht aan een koppeling met het initiatiefvoorstel van de OR naar aanleiding van het onderzoek van de Arbodienst in 2004. In het initiatiefvoorstel stelt de OR voor om de medewerkers jaarlijks lichamelijk te keuren. Bij een jaarlijkse vooruitgang van de lichamelijke conditie, stelt de OR een bonus voor. Uw werkgever wil dit plan in een breder perspectief zetten en is het nog niet met alle condities, zoals de bonus, eens. Wordt vervolgd dus!

Actief in beeld brengen van het verloop
In uw bedrijf is het verloop van personeel jaarlijks 20%. Vanaf vorige maand is uw werkgever begonnen met het in kaart brengen van de redenen van ontslagname. Iedere medewerker die CSU zal verlaten, krijgt een exitinterview. Gezien de hoge kosten die verbonden zijn met het werven en opleiden van nieuw personeel, probeert uw werkgever aan de hand van de resultaten van de interviews, het verloop te beïnvloeden.

Voor zover de stand van zaken. Wij houden u op de hoogte! Wilt u meer weten of heeft u opmerkingen naar aanleiding van deze informatie, neemt u dan contact op met uw bestuurder Carmen Scheuneman: eindhoven@cnvdibo.nl