Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 31 maart

Alkmaar 31-03-2005 - 16.00 uur

Grote hennepkwekerij opgerold

Medemblik, donderdag 31 maart 2005.

Gistermiddag heeft de politie, samen met de NUON, een inval gedaan in een bedrijfsloods aan de Randweg. Er was informatie binnengekomen dat daar mogelijk een wietplantage aanwezig zou zijn.

Er werden inderdaad twee ruimtes aangetroffen waar wiet werd gekweekt. In totaal werden er maar liefst 2880 planten aangetroffen. Deze werden met de bijbehorende apparatuur, zoals lampen filters en ventilatoren, in beslag genomen. Enkele andere ruimtes moesten nog bedrijfsklaar worden gemaakt. Er was sprake van het illegaal aftappen van stroom. De huurder van het pand moet nog worden verhoord. Alle goederen worden vandaag vernietigd.

Kluis in gestolen auto afkomstig van inbraak

Alkmaar, donderdag 31 maart 2005.

De kluis die maandag 28 maart in Sint Pancras werd aangetroffen in de uitgebrande en van diefstal afkomstige personenauto, is afkomstig uit Alkmaar. Daar werd de kluis op 17 maart 2005 gestolen bij een inbraak in een instelling. De scharnieren van de kluis bleken doorgeslepen te zijn en het geld wat erin heeft gezeten, een bedrag van een paar duizend euro, was ontvreemd. Enkele autopapieren en een paar kleine sieraden zaten er nog in en zijn teruggegeven aan de eigenaar.

Gordelcontrole

Heerhugowaard, woensdag 30 maart 2005.

De politie heeft tussen 07.30 uur en 15.30 uur autogordelcontroles gehouden op drie locaties te weten: de Oosttangent in Heerhugowaard, de Westelijke Randweg in Broek op Langedijk en de Julianalaan in De Rijp.

Het is van levensbelang dat automobilisten en hun passagiers (ook achterin!) de gordel dragen. De overlevingskans bij een verkeersongeval is 40% hoger wanneer de autogordel gedragen wordt. Ook wanneer een auto te water raakt is de gordel een levensredder. Zonder gordel bestaat de kans door de klap op het water bewusteloos te raken. Ook binnen de bebouwde kom dienen de gordels gebruikt te worden. Krachten die bij een aanrijding vrijkomen kunnen niet worden tegengehouden met armen en benen. Bovendien is de werking van airbags bij het dragen van gordels effectiever. Verzekeringsmaatschappijen dekken slechts een deel van de kosten als gebleken is dat de autogordel bij een botsing niet is gedragen. Dit geldt ook voor ongevallen buiten de schuld van de betrokkene.

Tijdens de controle werden 65 automobilisten aan de kant gezet en bekeurd. De standaardboete bedraagt 45 euro.

Aanhouding na vechtpartij

Schagen, woensdag 30 maart 2005.

Een 21-jarige man uit Den Helder is omstreeks 16.30 uur aangehouden op het Plantsoen omdat hij kort daarvoor iemand had mishandeld. Dit ging om een 21-jarige man, eveneens uit Den Helder. Tussen de twee bestaat een oude vete en toen de verdachte het slachtoffer toevallig tegen kwam vloog hij hem aan. Hij gaf een kopstoot en sloeg hem waarbij hij een scherp voorwerp in zijn hand had, mogelijk een fietssleuteltje. Het slachtoffer, die in het gezelschap was van zijn vriendin, weerde de klappen af en liep daarbij kleine snijwondjes aan zijn vinger op. De vriendin belde de politie die de verdachte kon aanhouden. Hij was dronken en is in verband met het verdere onderzoek ingesloten.

Vandalen aangehouden

Den Helder, woensdag 30 maart 2005.

Omstreeks 16.40 uur kreeg de politie van een oplettende buurtbewoner de melding dat er door een groep jongeren ruiten werden ingegooid van een gymzaal aan de Lombokstraat. Ter plaatse werden nog twee van hen aangetroffen die als getuige werden gehoord. Kort hierna slaagden de agenten erin om op basis van signalementen- drie verdachten van 14 en 13 jaar, allen uit Den Helder, in de omgeving aan te houden. Zij hebben toegegeven dat zij 5 grote ruiten van de gymzaal uit stoerheid met stenen hebben ingegooid. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen de schade moeten vergoeden en via het bureau HALT mogelijk een taakstraf moeten doen.

Automobilist valt in slaap en raakt gewond

Benningbroek, woensdag 30 maart 2005.

Een 68-jarige automobilist uit Blokker is omstreeks 17.50 uur op de Rijksweg A7, tussen de A.C. de Graafweg en de Broerdijk in slaap gevallen. De man belandde met zijn voertuig in de berm en ramde een lantaarnpaal die op de weg terecht kwam. Zijn auto raakte gehele vernield. De bestuurder en zijn 68-jarige vrouw moesten worden behandeld in het ziekenhuis in Hoorn omdat zij glassplinters in hun gezicht hadden. Een andere automobilist, een 42-jarige man uit Abbekerk, kon de lantaarnpaal niet ontwijken. Zijn auto liep schade op aan de koplamp en radiateur.

Dronken man in bezit alarmpistool

Zuid-Scharwoude, woensdag 30 maart 2005.

Agenten hebben omstreeks 18.30 uur een 23-jarige man uit Zuid-Scharwoude aangehouden op een speelplaats aan de Boomgaard. Hij was dronken en stond op straat bier te drinken. Een getuige had gemeld dat de man mogelijk over een vuurwapen beschikte. Hij bleek inderdaad in het bezit te zijn van een alarmpistool. De verdachte werd aangehouden en na verhoor zonder wapen maar met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Hoorn, donderdag 31 maart 2005.

Omstreeks 01.00 uur controleerden agenten op de Muntstraat een 46-jarige automobilist uit Hoorn op drankgebruik. De man, die in een bedrijfsauto reed, blies aan het bureau 725 ug/l (tot 220 toegestaan) en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Vechtersbaas van bed gelicht

Alkmaar, donderdag 31 maart 2005.

De politie heeft vanmorgen om 06.00 uur een 15-jarige jongen uit Alkmaar thuis aangehouden als verdachte van zware mishandeling. De jongen heeft gistermiddag bij een school aan de Mandemakerstraat een andere 15-jarige jongen uit Alkmaar aangevallen omdat deze tegen hem bijdehand zou hebben gedaan. De vechtersbaas schopte het slachtoffer in zijn gezicht waardoor hij zijn neus brak en moet worden geopereerd. De verdachte is in verband met het verdere onderzoek ingesloten.

Grote hoeveelheid sieraden weg

Den Helder, woensdag 30 maart 2005.

Overdag is er ingebroken in een woning aan de Swalmstraat. Via een slaapkamerraam, dat op een kier stond en grenst aan een platdak, is men de woning binnen gegaan. Uit een kast op de slaapkamer werd een flinke hoeveelheid sieraden gestolen waaronder tientallen gouden ringen, enkele halskettingen en diverse oorbellen.

Drankrijder gaat er vandoor

Den Helder, woensdag 30 maart 2005.

Omstreeks 23.20 uur zagen agenten op de kruising Schootenweg/Kievitstraat een 24-jarige automobilist uit Den Helder die reed met een defect achterlicht. Toen de agenten hem een stopteken gaven ging de verdachte er als een haas vandoor. Hij haalde een auto rechts in en reed met een snelheid van 115 km/u over de Schootenweg. Bij de T-kruising met de Walvisvaardersweg sloeg hij linksaf en verloor de macht over het stuur waardoor hij op de stoep en het gras terecht kwam. De man gaf opnieuw gas. Hij kon worden aangehouden nadat hij bij het Marinapark zijn auto had geparkeerd. Hij blies aan het bureau 685 ug/l (tot 220toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal voor meerdere overtredingen.

Drankrijder zonder rijbewijs

Den Helder, woensdag 30 maart 2005.

Een 47-jarige automobilist uit Westerland werd omstreeks 23.35 uur op de Waddenzeestraat gecontroleerd omdat hij kort daarvoor door het rode licht was gereden. De man bleek teveel gedronken te hebben en blies aan het bureau 270 ug/l. Hij is bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal.

Aanhouding na belediging

Alkmaar, donderdag 31 maart 2005.

Een 33-jarige man uit Alkmaar is vannacht aangehouden nadat hij agenten had beledigd. De agenten ontfermden zich om een persoon die onwel was geworden. De verdachte bemoeide zich hiermee, schold de agenten uit en wilde met hen op de vuist. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Verkeerscontroles

Limmen, donderdag 31 maart 2005.

Tussen 07.00 en 08.30 uur heeft de politie een controle uitgevoerd op de Rijksweg. Hierbij vielen 30 bekeuringen. 13 fietser reden door rood, 1 bromfietser en 3 automobilisten. Tevens droegen 13 bestuurders geen autogordel.

Egmond aan Zee, donderdag 31 maart 2005.

In de ochtenduren werd er een verkeerscontrole gehouden op de Voorstraat. Daarbij werden 16 automobilisten aan de kant gezet en bekeurd omdat ze geen gordel droegen (boete 45 euro). 2 bestuurders werden betrapt op het niet handsfree bellen.

Verdachten in verzekering

Den Burg, donderdag 31 maart 2005.

Op dinsdag 29 maart 2005, omstreeks 22.10 uur vond er op de Bernhardlaan een schietincident plaats waarbij een 48-jarige Armeense man uit Den Burg ernstig gewond raakte. De twee aangehouden Armeense verdachten van 24 en 49 jaar oud zijn in verzekering gesteld en worden morgen geleid voor de Rechter Commissaris in Alkmaar. De recherche is op dit moment nog druk bezig met het onderzoek. De toestand van het slachtoffer is nog kritiek. Hij ligt op de afdeling intensive care van het ziekenhuis in Alkmaar.