Politie Midden- en West Brabant

Wijkagent zorgt op afscheidsdag voor arrestatie dief

TILBURG, 31 maart 2005

TILBURG: De Tilburgse wijkagent Toine Mol van het team Binnenstad heeft vandaag op zijn afscheidsdag er voor gezorgd dat een 30 jarige Tilburger die verdacht wordt van pinpas diefstal ingerekend kon worden.

De Tilburgse wijkagent neemt vandaag afscheid van zijn collegas en relaties. Hij werd vanmiddag thuis door een collega op de motor opgehaald om te worden gebracht naar het receptie adres in het Willem II stadion. Onderweg daar naar toe zag hij op de Heuvel een hem bekende 30-jarige Tilburger lopen van wie hij wist dat deze nog gezocht werd. De verdachte kon daarop op aanwijzingen van de wijkagent en de motorrijder door surveillerende collegas worden aangehouden.

De Tilburger wordt verdachte van de diefstal van een pinpas op zaterdag 12 maart jl. Hij werd herkend van camerabeelden toen hij met de gestolen pas geld opnam. De officier van justitie gaf daarop toestemming om de man buiten heterdaad aan te houden.

De verdachte blijkt ook nog gesignaleerd te staan in het opsporingsregister vanwege een nog openstaande gevangenisstraf van 90 dagen.

Auteur: Willem van Hooijdonk