Stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht 31-03-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Brand in autos

UTRECHT- Op donderdagochtend ontstond er brand in twee autos op de Normandie. Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie en brandweer de melding dat er twee autos in brand stonden. Door de hevige rookontwikkeling moesten enkele bewoners in een flat hun woning uit. De brandweer bluste de brand. De oorzaak van de brand is onbekend en de politie onderzoekt de zaak. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Tolsteeg; 0900-8844.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT- Op woensdagavond werd een man aangehouden na een aanrijding. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat een 27-jarige automobilist uit Utrecht tegen een auto was aangereden op de Breedstraat. Na deze kleine aanrijding wilde de Utrechter doorrijden. Hij werd echter tegengehouden door een andere automobilist. De politie hield de man aan en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken en blies op het bureau 770 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op de Oude Pijlsweerdstraat werd woensdag een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor oa. het niet dragen van de autogordel.

Aanhouding na achtervolging
UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een jongen aangehouden na een korte achtervolging. Omstreeks 14.00 uur zagen motoragenten een 16-jarige jongen uit Utrecht op een bromfiets rijden over de Operettelaan. De agenten wilden de jongen controleren maar hij reed hard weg. De achtervolging werd ingezet en op een gegeven moment sprong de jongen van zijn bromfiets en rende hard weg. De achtervolging te voet werd ingezet en de Utrechter kon alsnog worden aangehouden. De bromfiets bleek van diefstal afkomstig en de jongen is aangehouden.